Çoruh Nehri'ne Düşen Üniversite Öğrencisini Rize Deniz Polisi Arıyor

Çoruh Nehri'ne Düşen Üniversite Öğrencisini Rize Deniz Polisi Arıyor
Artvin'de asma köprüden Çoruh Nehri'ne düşerek kaybolan üniversite öğrencisinin bulunması için arama çalışmaları sürüyor.

Önceki gün akşam saatlerinde Şehitlik köyünde Çoruh Nehri üzerindeki asma köprüden suya düşen ve akıntıya kapılarak kaybolan Artvin Çoruh Üniversitesi 4. sınıf öğrencisi Özgür Teyyare’nin (23) bulunması için Artvin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), polis ve jandarmadan oluşan 30 kişilik ekip çalışmalarını sürdürüyor.

coruh-nehrine-dusen-universite-ogrencisini-rize-deniz-polisi-ariyor-(6).jpg

Vali Kemal Cirit'in talimatı üzerine Rize Deniz Polisine bağlı 5 kişilik dalgıç ekibi sabah saatlerinde bölgeye gelerek arama çalışmalarına katıldı. Ekipler, yaklaşık 15 kilometrelik alanda nehrin her iki kıyısı boyunca şüphelendikleri bölgelere dalarak arama çalışmalarını yürütüyor. Vali Cirit, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş ve Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu ile birlikte olay yerine gelerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

coruh-nehrine-dusen-universite-ogrencisini-rize-deniz-polisi-ariyor-(2).jpg

Vali Cirit, çalışmaları takip etmek üzere memleketi Amasya’dan sabah saatlerinde Artvin’e gelen kayıp üniversite öğrencisinin babası Mehmet Teyyare ve akrabaları ile bir süre görüşerek olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Acılı aileye "geçmiş olsun" dileğinde bulunan Vali Cirit, öğrencinin bir an önce bulunması için devletin bütün imkanlarını bölgeye seferber ettiklerini söyledi.

Öte yandan, Çoruh Nehri’nde suyun debisinin yüksek olması ve arama çalışmalarında kolaylık sağlanması amacıyla Deriner Barajı kapatıldı.

coruh-nehrine-dusen-universite-ogrencisini-rize-deniz-polisi-ariyor-(1).jpgcoruh-nehrine-dusen-universite-ogrencisini-rize-deniz-polisi-ariyor-(3).jpgcoruh-nehrine-dusen-universite-ogrencisini-rize-deniz-polisi-ariyor-(4).jpgcoruh-nehrine-dusen-universite-ogrencisini-rize-deniz-polisi-ariyor-(5).jpg