Çoruh taştı Yusufeli sele teslim oldu

Çoruh taştı Yusufeli sele teslim oldu
Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bugün etkili olan sağanak yağış Artvin'in Yusufeli ilçesinde sel ve heyelanlara neden oldu.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bugün etkili olan sağanak yağış Artvin'in Yusufeli ilçesinde sel ve heyelanlara neden oldu. Artvin-Erzurum karayolu Yusufeli ilçesi Kolik köyü mevkiinde meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Çoruh nehrinin taşması sonucu Kolik köyü mevkiinde yolda kopmalar meydana gelirken, yamaçtan akan sel suları nedeniyle de bölgede heyelanlar meydana geldi.

Bölgede biri yolcu midibüsü olmak üzere toplam 15 araçta 50'ye yakın kişinin mahsur kaldığı öğrenildi. Yolda mahsur kalan ve Rize'den Erzurum'a gitmekte olan Yeşil Artvin Ekspres firmasının şoförü Mahmut Usta, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 1,5 saattir yolda mahsur kaldıklarını belirterek, "Jandarmayı ve yetkilileri aramamıza rağmen şuana kadar bizi kurtarmaya gelen olmadı. Bizimle birlikte toplam 15 araç sel ve heyelan tehdidi altında. Bizim otobüste 16 yolcu var. Diğer araçlarda da insanlar var. 50'ye yakın kişi burada adeta kaderimize terk edildik. Yol iki taraftan da ulaşıma kapalı, bir yere gidemiyoruz" dedi.