Çoruh’a Atlayan Genç Kızın Cesedi 28 Gün Sonra Bulundu

Çoruh’a Atlayan Genç Kızın Cesedi 28 Gün Sonra Bulundu
Artvin'in Yusufeli İlçesi'nde 28 gün önce Hamzet Köprüsü'nden Çoruh Nehri'ne atlayarak intihar eden 16 yaşındaki lise öğrencisi Merve Kurt'un cesedi bugün dayısı tarafından olay yerinden 10 km ileride Sebzeciler köyü civarında nehir kenarında bulundu.

Artvin'in Yusufeli ilçesinde 3 Mart günü öğle saatlerinde erkek arkadaşı K.Ç. ile birlikte ortadan kaybolan Çok Programlı Lisesi 1. Sınıf öğrencisi Merve Kurt için ailesi güvenlik güçlerine kayıp bilgisi vermişti. Aileleri tarafından kayıp bilgisi verilen gençler her yerde aranmalarına rağmen bulunamamış, kaybolmalarından bir gün sonra 4 Mart sabahı Yusufeli Barajı şantiyesinde çalışan işçiler Çoruh Nehri üzerinde bir ceset gördükleri ihbarında bulunmuştu. Genç kızın iddiaya göre erkek arkadaşı ile birlikte Hamzet Köprüsü'nün üzerine geldiği ve bu sırada köprüden atlayarak Çoruh Nehri'nin sularında kaybolduğu belirtilmişti.

merve-kurt-001.jpg

Genç kızın bulunması için başlatılan tüm çabalar ve aradan geçen 28 güne rağmen nehirde herhangi bir ize rastlanılamamıştı. Merve'nin bulunması için ilk hafta her gün profesyonel dalgıçlar ile nehirde yapılan aramalar sonuç vermezken, nehrin debisinin yüksek olması çalışmaları güçleştirmişti. AFAD ekipleri, arama çalışmalarını sürdürürken, Merve'nin acılı babası Osman Kurt ve yakınları her gün nehir kenarına giderek hem arama çalışmalarını takip ediyor hem de kendisi de imkanları ölçüsünde arama çalışmalarına katılıyordu.

coruh’a-atlayan-genc-kizin-cesedi-28-gun-sonra-bulundu-1.jpg

Kızının kaybolduğu ilk günden bu yana her gün nehir kenarına giderek kızından gelecek bir haberi yaşlı gözlerle bekleyen acılı baba Osman Kurt, kızının hayatta olduğuna dair bir umudu kalmadığını tek düşüncesinin cesedini bulup kızına bir mezar taşı yaptırmak olduğunu söylemişti. Acılı babaya 28 gün sonra sevindiren üzücü haber kızının dayısı tarafından verildi. Genç kızın cansız bedeni olaydan 28 gün sonra nehre atladığı noktadan 10 km ilerideki Sebzeciler köyü civarında nehir kenarında bulundu. Genç kızın cesedi uzun uğraşlar sonrasında nehirden çıkartılarak otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

coruh’a-atlayan-genc-kizin-cesedi-28-gun-sonra-bulundu-2.jpg