Olay53.com
08 Şubat 2012 Çarşamba
Başkan Bakırcı'ya Saldırı
Midilli Dualarla Ebediyete Uğurlandı
2 Milyar Dolar Gelir Karadeniz'i Bekliyor
15 Yıl Sonra Rize'de İlk Kez VİDEO...
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
11 Mart 2010 Perşembe 21:23

Coşku Sırası Fındıklı'da

Rize'de düşman işgalinden kurtuluş coşkusunun yaşanma sırası Fındıklı ilçesinde...

Rize’nin Fındıklı ilçesi kaymakamlık binası önünde Fındıklı'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Törene Fındıklı Kaymakamı Hakan Alkan, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, ilçe daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

findiklinin-kurtulusu-3.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilçe kaymakamı beraberinde  belediye başkanı ve garnizon komutanıyla birlikte öğrencileri selamladı. Selamlama merasiminden sonra Fındıklılılara seslenen Belediye Başkanı Adnan Özbalaban, günün anlam ve önemini açıklayarak belediye faaliyetleri kapsamında tespit edilen yaklaşık 10 şehitliğin koruma altına alındığını açıkladı.

adnan-ozbalaban.jpg

Okul öğrencileri tarafından okunan şiirler arasında ana okulu öğrencisi 5 yaşındaki Arda Altun’un okuduğu "Cumhuriyet" adlı şiir büyük beğeni topladı.

Kutlamalar, Fındıklı Lisesi, 11 Mart İlköğretim Okulu ve Muhammer Çiçekoğlu İlköğretim Okulu'nun sergilediği halk oyunları gösterilerinin ardından tören geçişiyle sona erdi.

findiklinin-kurtulusu-1.jpg

findiklinin-kurtulusu-2.jpg

Bu haber toplam 210 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
RİZE