Çözüm Akademi Okulları Fen ve Anadolu Liselerinin Resmi Açılış Töreni Yapıldı

Çözüm Akademi Okulları Fen ve Anadolu Liselerinin Resmi Açılış Töreni Yapıldı
Rize'de eğitime yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen Çözüm Akademi Okulları Fen ve Anadolu Liselerinin resmi açılış töreni yapıldı.

Açılışa, Vali Erdoğan Bektaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Belediyesi Başkan Vekili Sultan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, STK temsilcileri, Riyaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri, okul yöneticileri ve davetliler katıldı.

cozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(7).jpg

Çözüm Koleji Genel Müdürü Erdal Genç, burada yaptığı konuşmada, okulun 4800 metrekare kapalı alanı, 1890 metrekare spor ve sosyal tesis alanlarıyla, öğrencilerimizin akademik becerilerinin yanı sıra sosyal yaşam becerilerini de geliştirmek için her türlü imkanı sunduğunu belirtti.

Değirmendere kampüsünün sadece lise öğrencilerine hitap ettiğine değinen Genç, “Bu özelliği ile bakıldığında şehrimizin tek özel lisesi olma özelliğine sahiptir. Rizemize kazandırdığımız yeni okulumuzun,temel karakteri bizim Okul bizim kültür ve medeniyetimize dayalı ama 21. yüzyıl becerileriyle donatılmış sorgulayan, irdeleyen, düşünen, üreten fikirlerin arkasında duran bireyler yetiştirmektir. Akademi Okulları, öğrenmenin parmak izi kadar kişiye özgü olduğunun farkındadır.” dedi.

Türkiye'nin en seçkin üniversitelerini kazanabilmek için irade desteğe ihtiyaç bırakmayan, yoğunlaştırılmış bir öğrenme ekosistemi ile çocukları geleceğe hazırladıklarının altını çizen Genç, şöyle devam etti: “Biz, eğitim ve akademi okulları ile yeni bir soluk getiriyoruz. Bunu toplumumuzun her kesminin sahipleneceği ve her kesminin rahatlıkla bizim okul diyebileceği bir okul konseptiyle tanımlıyoruz. Son tahlilde sistem bilgiyi ölçen sınavlara göre çocukları ve okulları ödüllendirmeye devam ediyor. Özgüveni yüksek, mutlu ve başarılı çocuklar yetiştirmek her velinin isteğidir. Çocuklarımızın özdenetim becerilerini geliştirmek için çok çalışıyoruz ve çalışmaya devam ediyoruz. Akademi Okulları Çözüm Eğitim kurumlarımızın 25 yıllık tecrübesinin yeni ürünüdür. Sahip olmak istediğimiz değil, Sahip olduğumuz çocuklar yetiştirmeliyiz.”

cozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(8).jpg

Yönetim Kurulu Başkanı Cem Temizel ise bundan sonra bir çok hakimler, avukatlar, savcıların buradan yetişeceğine vurgu yaparak, geleceğin ticaret erbapları, sanayicilerinin de aynı çatıdan çıkacağına değindi.

Amaçlarının çocukların hayallerini çalan bir ekip olmamak olduğunu kaydeden Temizel, “Hatta çocuklarımızın hayal kurmalarını, hayallerinin peşinden koşmalarını sağlayan bir ekip olamaya gayret edeceğiz. Dünyayı anlayan, dünyayı tanıyan, dünyayı yaşayan ve son dönemlerdeki meşhur ifade ile yerli ve milli bireyler yetiştirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

cozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(11).jpg

Sait Konyagil ise Rize’nin çözüme kavuşmaya başladığına işaret ederek, “Biz 26 yıllık bir dershane-yayın geleneğinden gelen bir kuruluşuz. Sevgili, değerli velilerimizin içerisinde mutlaka vardır, inşallah öğrencilerimize de o, netice olarak meyve olarak sunulur. Güzel üniversitelere, güzel kadrolara gitmeleri nasip olur. Biz okulculuğa ilginçtir Rize ile başladık. Rize'nin çok ayrı bir yeri vardır. İlk olarak Pazar, Ardeşen ardından Muradiye, bizim gurur kaynağımız oldu.”  diye konuştu.

cozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(12).jpg

“Eğitim kaliteli kadroların işi”

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, ise konuşmasında eğitim konusunda çok ciddi denemeler yapıldığını son dönemde 4+4 modelinin uygulamasının başlatıldığını belirtti.

Bektaş, 4+4’ün tasvip ettiği onayladığım güzel devrim niteliğinde uygulama olduğuna işaret ederek, “Geçtiğimiz yılda TEOG tartışmaları ile özellikle lise düzeyinde daha farklı tartışmalı bir ortama girmiş bulunduk. Tam taşlar yerine oturabilmiş değil, üstelik yeni bir milli eğitim bakanımız ve onun ismiyle somutlaşan kamu oyunun yeni beklentileri gündemde. Çeşitli tartışmalar, oturumlar, arayışlar devam ediyor. Genel bir kadro olarak bizim sistem olarak çok başarılı olmadığımız her zeminde ifade ediliyor. Eğitimde başarılı olmadığımızda neredeyse hiç bir şeyde başarılı olamayacağımızı da biliyoruz.” dedi.

cozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(16).jpg

Çocukların geleceğe iyi hazırlanmasının altını çizen Bektaş, “Bugün 1. Sınıftan aldığımız çocuğa öyle bir eğitim vereceğiz ki 25 sene sonra hayata başlayacak. Ve düşünün hayat ne kadar hızlı değişiyor. 2043 de nasıl bir hayat ile karşılaşacağını varsayabilerek o çocuğu bu süreçte eğitmemiz lazım. Bunu başaran ülkeler yukarılara çıkıyorlar, başaramayanlar aşağılarda dolanıyorlar.” şeklinde konuştu.

cozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(6).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(5).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(17).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(18).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(19).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(1).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(2).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(3).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(4).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(13).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(14).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(15).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(21).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(22).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(23).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(24).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(20).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(25).jpgcozum-akademi-okullari-fen-ve-anadolu-liselerinin-resmi-acilis-toreni-yapildi-(26).jpg