Çubukçu'dan 'Ana Kız Okuldayız' kursuna ziyaret

Çubukçu'dan 'Ana Kız Okuldayız' kursuna ziyaret
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İzmir Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki "Ana Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası" kurs sınıflarını ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İzmir Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki "Ana Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyası" kurs sınıflarını ziyaret etti.

Bakan Çubukçu, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda okuma yazma kursuna katılan kursiyerlerle bir süre görüştü. Meliha Aktay adlı kursiyerin ailesi tarafından okula gönderilmediğini öğrenen Bakan Çubukçu, "Okuma yazmayı öğren. Bundan sonra hiç geç değil. Bindiğin otobüsün nereye gittiğini bilmek, kullandığın ilacın ne işe yaradığını okumak çok önemli. Biz bütün kızların okumasını istiyoruz" dedi.

Bakan Çubukçu'ya Doğaç Altun adlı birinci sınıf öğrencisi, karanfil verdi.

Bakan Çubukçu, Balçova'da hayırsever Ayşe Necla Karadavut tarafından yaptırılan 18 derslikli Ahmet Hakkı Balcıoğlu Ticaret Meslek Lisesinin açılışına katıldı.

Bakan Çubukçu, açılışta yaptığı konuşmada, eğitime katkı sağlayan duyarlı insanlar sayesinde Türkiye'nin eğitimdeki hedeflerine daha çabuk ulaşacağına inandığını belirtti.

nimet-cubukcu-ana-kiz-okuldayiz-1.jpg

Öğrencilere düşen görevin, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriyle donanmış olarak kendilerini ve ülkelerini daha güzel günlere taşımak olduğunu kaydeden Bakan Çubukçu, "Hepimizin bildiği gibi AB ülkeleri içinde genç ve dinamik nüfusu en fazla olan ülkeyiz. Bütün çabamız, bu avantajı iyi kullanmak ve genç nüfusumuzu iyi bir eğitimle nitelikli iş gücüne dönüştürmektir" diye konuştu.

Türkiye'nin genç nüfusa sahip olması nedeniyle işsizliğin de önemli bir problem olduğunu dile getiren Bakan Çubukçu, mesleki eğitimin, sorunun çözümünde en önemli çarelerden biri olduğunu ifade etti.

Bakan Çubukçu, nitelikli insan gücünü oluşturmanın mesleki ve teknik eğitimle mümkün olduğuna işaret ederek, işsizlik ve istihdamda yaşanan sorunun büyük bir kısmının da nitelikli iş gücü yetiştirme konusundaki sıkıntılardan kaynaklandığını dile getirdi.

Çubukçu, hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek, şunları kaydetti: "Bir okul inşa etmek yalnızca bir bina inşa etmek anlamına gelmiyor. Aynı zamanda ülkemizin nesilleri inşa edilmekte. Aydınlık bir Türkiye, güçlü, kalkınmış müreffeh bir gelecek oluşturulmaktadır. Bu kapsamda eğitim sorunlarını çözmek ve fiziki altyapıyı güçlendirme yolundaki çabanın büyük bir hassasiyet ve kararlılıkla yürütüldüğünü vurgulamak isterim."

Bakan Çubukçu, daha sonra hayırsever Ayşe Necla Karadavut'a takdir belgesi verdi.

Konuşmaların ardından Ahmet Hakkı Balcıoğlu Ticaret Meslek Lisesinin açılışı yapıldı. Açılış kurdelesini kesen Bakan Çubukçu, daha sonra beraberindekilerle okulu gezdi. Bakan Çubukçu, bir sınıfta öğrencinin yanına oturarak, sohbet etti.

nimet-cubukcu-ana-kiz-okuldayiz-2.jpg

Okulun açılış törenine, İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti İzmir milletvekilleri Taha Aksoy, Mehmet Tekelioğlu, Tuğrul Yemişçi, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Milli Eğitim Müdürü Rağıp Üye, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Çubukçu'nun konuşması esnasında okul bahçesinin dışındaki küçük bir grup, çeşitli sloganlar atarak hükümeti protesto etti. Güvenlik güçleri ve korumalar tarafından etkisiz hale getirilen 4 kişi, gözaltına alınarak polis aracına bindirildi.