Çukurca'ya Rizeli Kaymakam Ayca Atandı

Çukurca'ya Rizeli Kaymakam Ayca Atandı
Harran Kaymakamı Temel Ayca, Çukurca Kaymakamlığına atandı.

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinin Rizeli Kaymakamı Temel Ayca, “Mülki İdare Amirleri Yaz Kararnamesi” ile Hakkari'nin Çukurca ilçesine kaymakam atandı.

TEMEL AYCA KİMDİR?

temel-ayca-rizeli-kaymakam.jpg

1982 yılında Rize’de doğdu. İlk ve Ortaokul öğrenimini Rize’de tamamladı. Lise eğitimini Samsun Akpınar Anadolu Öğretmen Lisesi’nde bitirerek 2001 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü kazandı. 2006 yılında üniversiteden mezun oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından 2007 yılında yapılan Kaymakamlık Sınavı’nı kazanarak mülki idare sınıfına Kastamonu Kaymakam Adayı olarak dâhil oldu. Kastamonu Valiliği’nde 45 gün devam eden vilayet stajının ardından Bolu Gerede ilçesinde kaymakam refikliği stajını tamamladı. Ardından İzmit ve Gebze’de teftiş stajını yaparak ilk vekalet yeri olan Kırıkkale iline bağlı Sulakyurt ilçesine atandı. Bu ilçede 6 ay görev yaptıktan sonra Bolu Yeniçağa ilçesinde kısa süreli vekâlet görevinde bulundu. Yurtdışı stajı öncesi 4 ay boyunca TÖMER’de yoğunlaştırılmış Fransızca kursuna katıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından 1 yıl süre ile Fransa’ya gönderildi. Kaymakam adaylığı dönemini tamamlayarak 2011'de Edirne İli Süloğlu ilçesine ataması yapıldı. Daha sonra 2013-2015 arasında görev yapacağı Hasankeyf ilçesine atanan Kaymakam Temel Ayca, bu ilçedeki görev süresini doldurduktan sonra 2015'te Harran ilçesine atanmıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda Sınıf Öğretmeni olarak çalışan Gökçen hanımla evli olup Elif Nil adında bir kızı vardır. İyi düzeyde Fransızca ve İngilizce bilmektedir.