Cuma günü Uçak inmeyecek Bakan İnceleyecek

Cuma günü Uçak inmeyecek Bakan İnceleyecek
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 6 Şubat Cuma günü Ordu-Giresun Havalimanı’nda inceleme yapacak.

Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için denize dolgu yöntemiyle 24 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan Ordu-Giresun Havaalanı’nın dolgusu için bugüne kadar 36 milyon ton taş döküldüğü belirtildi.

ordu-giresun-havalimani-insaati-4.jpg

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Türkiye’nin prestij projelerinden biri olan Ordu-Giresun Havaalanı’nda denizin taban zemininden üst yapısına kadar büyük bir mühendislik çalışması yapıldı. Havaalanının etrafını çevreleyen dolgu tahkimatının toplum uzunluğu 7 bin 268 metre olurken, deniz tabanına 36 milyon ton taş dolgu gerçekleştirildiği kaydedildi. Havaalanı pistinin etrafında kalan henüz dolgu yapılmayan boşluklarında doldurulmasıyla dolgu miktarının oldukça yüksek olacağı belirtildi. 3 km uzunluğundaki piste bugüne kadar 146 bin ton asfalt döşendiği, açılış öncesi yapılacak ve havaalanının etrafını çevreleyecek tel örgünün toplum uzunluğunun 8.5 km olacağı, terminal binasının tamamlanmasıyla birlikte 36 bin metreküp beton kullanılmış olacağı vurgulandı.

ordu-giresun-havalimani-insaati-1.jpg

BAKAN HELİKOPTERLE GELİYOR

Bu arada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 6 Şubat Cuma günü saat 10.00 sıralarında Ordu-Giresun Havalimanı’nda inceleme yapacak. İlk önce uçakla Samsun-Çarşamba Havaalanı’na gelecek olan Bakan Elvan, buradan helikopterle Ordu-Giresun Havaalanı’na geçecek. Mart ayının son haftasında hizmete girmesi planlanan havaalanındaki son çalışmaları yerinde incelemek üzere Ordu’ya gelecek olan Bakan Elvan, terminal binası inşaatı önünde bir basın açıklaması yapacak. Bakan Elvan, ardından Ordu Valiliği’ni ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret edecek.

ordu-giresun-havalimani-insaati-2.jpg

ordu-giresun-havalimani-insaati-3.jpg

ordu-giresun-havalimani.jpg