Cumartesi Günü Rize'de Sokağa Çıkma Yasağı Var mı?

Cumartesi Günü Rize'de Sokağa Çıkma Yasağı Var mı?
Cumartesi gününün hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından kaldırılmasıyla birlikte uzun zaman sonra Türkiye genelinde olduğu gibi Rize'de de vatandaşlar yarın ilk kez sokağa çıkabilecek.

Hafta içi sokağa çıkma yasağının devam etmesinden dolayı bu akşam (5 Mart Cuma günü) saat 21:00 itibari ile sokağa çıkma yasağı başlayacak. Sokağa çıkma kısıtlaması yarın sabah (cumartesi günü) tüm Türkiye’de sabah 5'te sona erecek. Cumartesi günü yine tüm Türkiye’de gündüz kısıtlama olmayacak, cumartesi akşam 21.00'dan sonra ve pazar günü yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü yeni kontrollü normalleşme sürecini başlattıklarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı açıklamada cumartesi ve Pazar gününü kapsayan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırıldığını, yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise bir müddet daha pazar günü devam edeceğini söyledi.

CUMARTESİ GÜNÜ 05.00 – 21.00 SAATLERİ ARASINDA SOKAĞA ÇIKMAK SERBEST, PAZAR GÜNÜ YASAK

Buna göre, kırmızı kategori ile gösterilen çok yüksek riskli iller arasında yer alan Rize ve Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun ile turuncu kategori ile gösterilen yüksek riskli iller arasında yer alan Artvin’de vatandaşlar Cumartesi günü 05.00 – 21.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekken Pazar günü ise bu illerde de sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Bu illerdeki 65 yaş üstü ve 20 yaş altı grubundaki vatandaşlar ise hafta içi kendilerine uygulanan saatler arasında Cumartesi günü sokağa çıkabilecek.

Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun ve Artvin’de sokak kısıtlaması, cuma saat 21.00­ ile cumartesi 05.00 arasında ve cumartesi saat 21.00 ile pazartesi 05.00 arasındadır. Cumartesi günleri saat 05.00­ ile 21.00 arasında kısıtlama yoktur.