Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da Kentsel Dönüşümün Önemine Dikkat Çekmişti: "Allah göstermesin yarın bir gün buralarda bir deprem olursa kime 'ah' edersiniz? Bana 'ah' edersiniz

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2019'da Kentsel Dönüşümün Önemine Dikkat Çekmişti: "Allah göstermesin yarın bir gün buralarda bir deprem olursa kime 'ah' edersiniz? Bana 'ah' edersiniz
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019 yılında kentsel dönüşümle ilgili açıklamaları gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Şubat 2019’da İstanbul Üsküdar’da yapımı tamamlanan Hacı Harun Ekşi Camii’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümün önemine değinmiş ve "Allah göstermesin yarın bir gün buralarda bir deprem olursa kime 'ah' edersiniz? Bana 'ah' edersiniz. Bu gönüllülük esasına dayanan bir şey. Kentsel dönüşüm kimseyi yerinden yurdundan kovmak değildir. Bakanlığımızla biz bu adımları atarız" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarının, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), Kahramanmaraş merkezli depremin yaşandığı illerde inşa edilen 133 bin 759 konutun, depremlerden yapısal hasar görmemesiyle önemini ortaya koydu.

TOKİ, bugüne kadar Kahramanmaraş'ta 5 bin 545, Hatay'da 8 bin 18, Osmaniye'de 3 bin 323, Malatya'da 20 bin 605, Şanlıurfa'da 17 bin 261, Diyarbakır'da 20 bin 912, Gaziantep'te 27 bin 947, Adıyaman'da 7 bin 65, Adana'da 21 bin 154, Kilis'te ise 1929 olmak üzere toplam 133 bin 759 konut inşa etmişti. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde TOKİ eliyle inşa edilen binalarda yıkım olmadığı, TOKİ konutlarının hiçbirinde yapısal hasarın oluşmadığı belirlenmişti.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
27 Yorum