Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı, Bakırcı Kokuttu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açtı, Bakırcı Kokuttu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rize’de açılışını yaptığı eğitim merkezi, Rize Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın neden olduğu bok kokusundan geçilmiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Ekim 2014 tarihinde Rize Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreniyle hizmete açtığı Rize Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ile eğitim merkezinin yanında bulunan Salarha Futbol Sahası, Rize Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın uygulamaları dolayısıyla bölgenin kabusu haline geldi.

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-4.jpg

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen sporcuların konakladığı ve müsabakalara çıktığı Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ile hemen yanı başındaki futbol sahası, Rize Eski Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın binaya ilişkin yaptığı organik seracılık faaliyetleri ve döktüğü organik gübre, hem eğitim merkezinde konaklayan ve burada müsabakalara çıkan misafir sporcuları, hem de futbol sahasında antrenman yapan ve futbol oynayan amatör sporcuları oldukça rahatsız ediyor.

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-7.jpg

Edinilen bilgiye göre, Bakırcı, dededen kalma ve daha sonrasında alımını gerçekleştirdiği arazinin bir bölümünü (yaklaşık 7-8 metre genişliğinde) belediye başkanlığı döneminde Salarha Sporcu Kamp Eğitim Merkezi içerisinde bırakacak beton duvar örülmesine müsaade etmiş ve daha sonra burasının kamulaştırma yapılmasını istemiş. Ancak Bakırcı’nın bu alana yüklü miktarda bir bedel istemesi dolayısıyla bu kamulaştırmanın gerçekleşmediği bilgisine ulaşılırken, Bakırcı da bu kez bölgede yaptığı organik seracılığı beton duvar örülen Kamp Eğitim Merkezi binasının hemen bitiminde de yaparak binayla bitişik olarak seracılık üretimine başladı. Organik gübreleme işlemlerini de bu alanda yapan Bakırcı, bu şekilde alanın bok kokusu altında kalmasına neden olurken, alt yapı kanal işlemlerinin yapılmayışı dolayısıyla da pis sular hem bu alanda birikiyor hem de futbol sahasına doğru akıyor.

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-11.jpg

Bakırcı beton duvarın ardındaki çiftliğinde de organik ürünler yetiştirirken bu alanın da pis suları futbol sahasına akıyor. Pis kokulardan rahatsız olan amatör sporcularla burada spor yapmaya çalışan çocuklar da bu durumdan şikayetçi olurken, bu sorunun bir an önce giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunarak temiz bir ortamda bok kokusu olmadan spor yapmak istediklerini kaydetti.

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-16.jpg

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, akan pis suların sporcu kamp eğitim merkezi ile bir bağlantısı bulunmadığı ve Bakırcı’nın yapmış olduğu organik ürün yetiştiriciliğinden kaynaklandığı öğrenildi.

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-8.jpg

Hatırlanacağı üzere Bakırcı, kendi arazisi üzerine inşa edildiğini söylediği Salarha Futbol Sahasına çöp dökmesiyle gündeme gelmiş, Salarhaspor ile Çayeli Haytefspor arasından Salarha sahasında oynanması gereken futbol müsabakası, sahanın hemen yanına dökülen çöplerin oluşturduğu aşırı koku nedeniyle maçın hakemi tarafından iptal edilmiş ve Bakırcı arsayı geri istemişti.

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-1.20141228222515.jpg

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-9.jpg

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-10.jpg

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-12.jpg

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-13.jpg

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-14.jpg

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-15.jpg

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-17.jpg

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-18.jpg

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-19.jpg

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-5.jpg

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-6.jpg

salarha-sporcu-kamp-egitim-merkezi.jpg

cumhurbaskani-erdogan-acti,-bakirci-kokuttu!-20.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Bakırcı: Suçsa Suç