Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti’ye Resmen Üye Oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti’ye Resmen Üye Oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurucusu olduğu AK Parti'ye 979 gün sonra tekrar dönerek parti üyelik formunu imzaladı.

10 Ağustos 2014 tarihinde halkın oyları ile Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, 27 Ağustos 2014 tarihinde yapılan AK Parti Olağanüstü Kongresi ile görevini Ahmet Davutoğlu'na devrederek partisi ile ilişiğini kesmişti. Erdoğan 979 günün ardından tekrar üye olmak üzere AK Parti'ye döndü.

Referandum ile kabul edilen anayasa değişikliği sonrasında, ilişiğini kestiği AK Parti'ye 33 ay sonra tekrar dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan, coşku ile karşılandığı salonda AK Parti üyelik beyannamesini imzaladı. Erdoğan'ın imzasını ise programı yöneten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş duyururken, Başbakan Binali Yıldırım'ın duygulandığı gözlendi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden makam aracıyla AK Parti'ye hareket eden Erdoğan'a, çok sayıda araç konvoyla eşlik etti.

Erdoğan, AK Parti'ye Söğütözü Caddesi üzerindeki genel başkan girişinden girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı ve AK Parti genel başkan yardımcıları tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra AK Parti'ye üyelik töreninin gerçekleştirileceği salona geçti.

Üyelik beyannamesini imzaladı

Erdoğan, parti genel merkezinde üyelik beyannamesini imzalayarak AK Parti'ye üye oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Mayıs'ta yapılacak AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan seçilmesinin ardından sadece parti üyesi olarak değil parti genel başkanı olarak Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürecek.

cumhurbaskani-erdogan-ak-parti’ye-resmen-uye-oldu-1.jpgcumhurbaskani-erdogan-ak-parti’ye-resmen-uye-oldu-2.jpg