Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Cumhur İttifakı’yla Hep Daha Büyük Projelere İmza Atacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Cumhur İttifakı’yla Hep Daha Büyük Projelere İmza Atacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Cumhur İttifakı'yla hep daha ileriye gidecek, hep daha çok hizmet yapacak, hep daha büyük projelere imza atacağız."

Er­do­ğan, amaç­la­rı­nın şubat ayı so­nu­na kadar tüm il kong­re­le­ri­ni ta­mam­la­mak ol­du­ğu­nu, ar­dın­dan da büyük kong­re­yi top­la­ya­rak par­ti­yi 2023'e hazır hale ge­ti­re­cek­le­ri­ni dile ge­tir­di.

Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, il kong­re­le­ri­ni sal­gın şart­la­rı se­be­biy­le sı­nır­lı ka­tı­lım ve canlı bağ­lan­tıy­la ger­çek­leş­tir­mek­ten el­bet­te mem­nun ol­ma­dık­la­rı­nı söy­le­di.

Dün­ya­nın ta­ma­mıy­la bir­lik­te için­den ge­çi­len kri­tik bir dö­nem­de başka bir çare ol­ma­dı­ğı için artık bu şe­kil­de sü­re­ci ni­ha­ye­te er­di­re­cek­le­ri­ni ak­ta­ran Er­do­ğan, şun­la­rı kay­det­ti:

"İnşal­lah en kısa sü­re­de tüm il­le­ri­miz­de­ki teş­ki­lat­la­rı­mız­la ve va­tan­daş­la­rı­mız­la yüz yüze gö­rüş­me­yi, ku­cak­laş­ma­yı, has­ret gi­der­me­yi di­li­yo­ruz. AK Parti teş­ki­lat­la­rı­mı­zın geç­ti­ği­miz yıl sal­gı­nın yol aç­tı­ğı tüm sı­kın­tı­la­ra rağ­men 1 mil­yon yeni üyeyi par­ti­mi­ze ka­zan­dır­ma­yı ba­şar­mış ol­ma­sın­dan büyük bir mem­nu­ni­yet du­yu­yo­rum. İlk gün­den beri ol­du­ğu gibi yeni se­çi­len teş­ki­lat­la­rı­mız­da görev alan kad­ro­la­rı­mı­zın da mil­le­ti­miz­le olan gönül ba­ğı­mı­zı sü­rek­li güç­len­dir­mek için gece, gün­düz ça­lı­şa­ca­ğı­na ina­nı­yo­rum. AK Parti'nin yolu mil­le­tin yolu, da­va­sı mil­le­tin da­va­sı, gücü mil­le­tin gü­cü­dür. Böyle bir mis­yon­la yola çık­mış ve mil­le­ti­mi­zin te­vec­cü­hü ile gir­di­ği her se­çim­den bi­rin­ci çı­ka­rak 18 yıl­dır ik­ti­dar­da kal­mış bir par­ti­nin men­sup­la­rı­na düşen görev bu tab­lo­yu hep daha ile­ri­ye ta­şı­mak­tır. Üs­ta­dın şu me­sa­jı­nı ak­lı­mız­dan asla çı­kar­ma­ma­lı­yız; 'Tohum saç, bit­mez­se top­rak utan­sın / He­de­fe var­ma­yan mız­rak utan­sın / Hey gidi kü­hey­lan, koş­ma­na bak sen / Çat­lar­san, do­ğu­ran kıs­rak utan­sın' Evet, biz­ler se­fer­le mü­kel­lef kad­ro­lar ola­rak sa­mi­mi­yet­le ça­lış­tık­ça Rab­bim bize nice za­fer­le­ri nasip et­miş­tir. İnşal­lah bun­dan sonra da ede­cek­tir."

"Tür­ki­ye'yi 2023 he­def­le­riy­le biz bu­luş­tu­ra­ca­ğız"
Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, "Her anı­mı­zı, bu kutlu çatı al­tın­da ifade edi­len hiz­met­le­rin, men­su­bu ol­du­ğu­muz büyük da­va­nın ma­zi­den atiye uza­nan se­ren­ca­mı­na ve­ri­len bir omuz ol­du­ğu­nun bi­lin­ciy­le de­ğer­len­di­re­ce­ğiz. Ne adam­sen­de­ci­li­ğe, ne kibre, ne nefsi ar­zu­la­rı­mı­za asla ka­pıl­ma­dan Hakk'a ve halka hiz­met yo­lun­da son ne­fe­si­mi­ze kadar mü­ca­de­le­mi­zi sür­dü­re­ce­ğiz." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

İl yö­ne­tim­le­ri­ne ge­lecek yeni isim­le­re mil­le­te hiz­met yo­lun­da parti yö­ne­tim or­gan­la­rın­da gös­te­re­cek­le­ri gay­ret, sarf edi­le­cek­le­ri emek, ya­pa­cak­la­rı fe­da­kar­lık için şim­di­den te­şek­kür et­ti­ği­ni dile ge­ti­ren Er­do­ğan, söz­le­ri­ni şöyle sür­dür­dü:

"AK Parti Tür­ki­ye'nin sa­de­ce son 18 yı­lı­nın değil, in­şal­lah daha uzun yıl­lar bo­yun­ca ge­le­ce­ği­nin de par­ti­si­dir. Tür­ki­ye'yi 2023 he­def­le­riy­le biz bu­luş­tu­ra­ca­ğız. Genç­le­ri­miz­le ül­ke­mi­zi 2053 viz­yo­nuy­la çok daha ile­ri­ye yine AK Parti ça­tı­sı al­tın­da ta­şı­ya­cak­tır. Cum­hur İtti­fa­kı ile bir­lik­te hep daha ile­ri­ye gi­decek, hep daha çok hiz­met ya­pa­cak, hep daha büyük pro­je­le­re imza ata­ca­ğız. Meh­met Akif'in de­di­ği gibi 'Ce­hen­nem olsa gelen, göğ­sü­müz­de sön­dü­rü­rüz / Bu yol ki Hak yo­lu­dur, dönme bil­me­yiz, yü­rü­rüz / Değil mi or­ta­da bir sine çar­pı­yor, yıl­maz / Cihan yı­kıl­sa emin ol bu cephe sar­sıl­maz."

"Mil­le­ti­mi­zin des­te­ğiy­le ve­sa­ye­tin tu­zak­la­rı­nı birer birer nasıl aş­tı­ğı­mı­zı daha dün gibi ha­tır­lı­yo­ruz"
Er­do­ğan, top­lum­lar ve in­san­lar gibi par­ti­le­rin de hayat yo­lun­da önem­li dönüm nok­ta­la­rı ol­du­ğu­nu, 2001 yı­lın­da AK Parti'yi kur­duk­la­rın­da, Tür­ki­ye'nin yakın ta­ri­hi­nin en uzun bu­na­lım­la­rın­dan, kriz­le­rin­den, ka­os­la­rın­dan bi­ri­ni ya­şa­dı­ğı­nı söy­le­di.

Mil­le­tin AK Parti'yi bir umut ola­rak gör­dü­ğü­nü ve ku­ru­lu­şu­nun üze­rin­den 15 ay gibi kısa bir süre sonra hem de güçlü bir şe­kil­de tek ba­şı­na ik­ti­da­ra ge­tir­di­ği­ni anım­sa­tan Er­do­ğan, "Ham­dol­sun mil­le­ti­mi­zin gü­ve­ni­ni boşa çı­kar­ma­dık. Ül­ke­mi­zi de­mok­ra­si­de, eko­no­mi­de, mu­asır me­de­ni­yet­ler se­vi­ye­si­nin üze­ri­ne çı­kar­mak için var gü­cü­müz­le ça­lış­tık, ça­ba­la­dık, mü­ca­de­le ettik. Bu 18 yılda kar­şı­mı­za çıkan, çı­kar­tı­lan en­gel­le­ri asla unut­ma­dık, unut­ma­ya­ca­ğız. Mil­le­ti­mi­zin des­te­ğiy­le ve­sa­ye­tin tu­zak­la­rı­nı birer birer nasıl aş­tı­ğı­mı­zı daha dün gibi ha­tır­lı­yo­ruz." diye ko­nuş­tu.

"Kendi ül­ke­le­ri­ni ya­ban­cı­la­ra şi­ka­yet eden­le­ri ke­sin­lik­le unut­ma­ya­ca­ğız"
AK Parti'nin ül­ke­yi yö­net­me­si­nin önüne geç­mek için ser­gi­le­nen hak­sız­lık­la­rın, hu­kuk­suz­luk­la­rın, ah­lak­sız­lık­la­rın ha­fı­za ka­yıt­la­rın­da dur­du­ğu­nu ifade eden Er­do­ğan, ko­nuş­ma­sı­na şöyle devam etti:

"Terör ör­güt­le­ri­nin şe­hir­le­ri­mi­zi kan gö­lü­ne çe­vir­mek, sı­nır­la­rı­mı­zı taciz etmek için baş­lat­tık­la­rı sal­dı­rı­lar­da ver­di­ği­miz ka­yıp­la­rın acısı hala yü­re­ği­mi­zi dağ­lı­yor. FETÖ'nün milli ira­de­yi esir almak için em­ni­yet­ten yar­gı­ya, med­ya­dan iş dün­ya­sı­na ni­ha­yet 15 Tem­muz'da or­du­ya kadar göz be­be­ği ku­rum­la­rı­nı kul­la­na­rak gi­riş­ti­ği sal­dı­rı­la­rı da bun­la­rın bo­ra­zan­lı­ğı­nı ya­pan­la­rı da hep ha­tır­la­ya­ca­ğız.

Tür­ki­ye'nin dip­lo­ma­si­den eko­no­mi­si­ne kadar geniş bir cep­he­de yü­rüt­tü­ğü mü­ca­de­le­de kar­şı­mız­da­ki­le­rin de­ğir­men­le­ri­ne su ta­şı­yan­la­rı, kendi ül­ke­le­ri­ni her fır­sat­ta ya­ban­cı­la­ra şi­ka­yet eden­le­ri de ke­sin­lik­le unut­ma­ya­ca­ğız. İşte tüm bu iha­net­ler­den, sal­dı­rı­lar­dan ve tu­zak­lar­dan kur­tu­lan Tür­ki­ye, bugün artık böl­ge­sin­de ve dün­ya­da den­ge­le­ri be­lir­le­yecek bir ko­nu­ma ulaş­mış­tır. Ül­ke­nin ve mil­le­tin ener­ji­si­ni sö­mü­ren, vak­ti­ni zayi eden, dik­ka­ti­ni da­ğı­tan, ro­ta­sı­nı şa­şır­tan suni kav­ga­la­rı ge­ri­de bı­rak­tık­ça önü­müz­de­ki ufkun ay­dın­lı­ğı­nı daha iyi gör­me­ye baş­la­dık. "

"Mil­le­ti­miz 18 yıl­dır hiç bi­ri­ne iti­bar et­me­di"
Eği­tim­den sağ­lı­ğa, ulaş­tır­ma­dan ener­ji­ye, spor­dan sos­yal gü­ven­li­ğe kadar her alan­da Cum­hu­ri­yet ta­ri­hi­nin ta­ma­mın­da ya­pı­lan hiz­met­le­rin 5 ka­tı­nı, 10 ka­tı­nı ha­ya­ta ge­çi­re­rek ül­ke­yi ger­çek an­lam­da kal­kın­dır­dık­la­rı­nı be­lir­ten Er­do­ğan, "Üs­te­lik bu kal­kın­ma ham­le­le­ri­ni 81 vi­la­ye­ti­mi­zin, ta­ma­mı­na teş­mil ede­rek is­tis­na­sız her bir in­sa­nı­mı­zın ha­ya­tı­na do­ku­na­rak yap­tık. Siz her pro­je­mi­ze karşı çı­kan­la­ra, her ya­tı­rı­mı­mı­zı en­gel­le­me­ye ça­lı­şan­la­ra, her po­li­ti­ka­mı­zı eleş­ti­ren­le­re bak­ma­yın. Ha­ya­ta geçen her pro­je­den onlar da fay­da­la­nı­yor, her ya­tı­rım­dan onlar da is­ti­fa­de edi­yor, her po­li­ti­ka­nın ha­sı­la­sı­nı onlar da top­lu­yor. Mil­le­ti­miz is­te­me­zük­çü­lü­ğü hayat bi­çi­mi ha­li­ne ge­tir­miş olan­la­rın ger­çek yü­zü­nü bil­di­ği için dik­kat eder­se­niz 18 yıl­dır hiç­bi­ri­ne iti­bar et­me­di, et­mi­yor." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Esa­sen ülke ola­rak ya­şa­nan her kri­zin, maruz ka­lı­nan her afe­tin, baş­lat­tık­la­rı her ham­le­nin, kur­duk­la­rı alt­ya­pı­nın gü­cü­nü, bü­yük­lü­ğü­nü, avan­taj­la­rı­nı or­ta­ya çı­kar­dı­ğı­nı dile ge­ti­ren Er­do­ğan, ko­nuş­ma­sı­na şöyle devam etti:

"Sal­gın krizi sağ­lık alt­ya­pı­mı­zın, dep­rem­ler afet alt­ya­pı­mı­zın, sal­gın ted­bir­le­ri üre­tim ve ikmal alt­ya­pı­mı­zın, eği­tim tek­no­lo­ji­le­ri alt­ya­pı­mı­zın gü­cü­nü gös­ter­miş­tir. Aynı şe­kil­de akıl ve vic­dan sa­hi­bi her­kes, gü­ven­lik­ten dip­lo­ma­si­ye kadar her alan­da Tür­ki­ye'nin ne­re­den ne­re­ye gel­di­ği­ni gö­rü­yor. Daha düne kadar kendi sı­nır­la­rı için­de­ki te­rö­rist­ler­le mü­ca­de­le et­mek­te zor­la­nan bir ül­ke­den, ne­re­dey­se yarım dü­zi­ne sınır ötesi ha­re­ka­tı, aynı anda ger­çek­leş­ti­re­bi­len bir ül­ke­ye dö­nüş­tük.

Ulus­la­ra­ra­sı alan­da, sözü din­len­me­yen, ta­lep­le­ri gör­mez­den ge­li­nen, hak­la­rı sü­rek­li tör­pü­le­nen bir ül­ke­den, taraf ol­du­ğu her ko­nu­da sü­reç­le­rin gi­di­şa­tı­nı de­ğiş­ti­ren bir ülke ko­nu­mu­na yük­sel­dik. Sal­gın son­ra­sı ye­ni­den ya­pı­la­na­ca­ğı gö­rü­len kü­re­sel, si­ya­si ve eko­no­mik sis­tem­de en çok öne çıkan, en önem­li yük­se­len güç ola­rak gö­rü­len ül­ke­nin Tür­ki­ye ol­ma­sı­nın ge­ri­sin­de işte böyle bir arka plan var."

"Ce­va­bı­mı­zı, ül­ke­mi­zin önüne çey­rek asır­lık, yarım asır­lık, bir asır­lık viz­yon ko­ya­rak ve­re­ce­ğiz"
Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan, Tür­ki­ye'nin ge­le­ce­ğiy­le il­gi­li ha­ya­li, viz­yo­nu, he­de­fi, pro­je­si, prog­ra­mı, planı olan tek par­ti­nin AK Parti ol­du­ğu­nu, Cum­hur İtti­fa­kı ol­du­ğu­nu dile ge­ti­re­rek, şöyle devam etti:

"Di­ğer­le­ri sa­de­ce eski Tür­ki­ye ka­lın­tı­sı po­le­mik­ler­le, ya­lan­lar­la, if­ti­ra­lar­la si­ya­set ya­pı­yor­muş gibi gö­rü­ne­rek vakit öl­dür­mek­te­dir. Daha kendi par­ti­le­ri için­de­ki ta­ciz­le­rin, te­ca­vüz­le­rin, hır­sız­lık­la­rın, ar­sız­lık­la­rın he­sa­bı­nı ve­re­me­yen­le­rin bu ül­ke­nin top­ye­kun yö­ne­ti­mi­ne talip ol­ma­la­rı tam bir kara mizah ör­ne­ği­dir. Ken­di­ne fay­da­sı ol­ma­ya­nın nasıl baş­ka­sı­na fay­da­sı ol­maz­sa, bu ko­kuş­muş zih­ni­yet­ten de ül­ke­ye ve mil­le­te hayır gel­mez. Hiç şüp­he­siz bu tablo, AK Parti kad­ro­la­rı ola­rak bizim so­rum­lu­lu­ğu­mu­zu daha da ar­tır­mak­ta­dır. Bu­gü­ne kadar gir­di­ği­miz 15 ayrı se­çim­den bizi hep bi­rin­ci ola­rak çı­kar­tan mil­le­ti­mi­ze karşı şük­ran­la­rı­mı­zı ifade et­me­nin yolu, daha çok ça­lış­mak­tan, daha çok hiz­met et­mek­ten ge­çi­yor. İnşal­lah 2023 se­çim­le­ri­ne kadar hem parti teş­ki­lat­la­rı hem hü­kü­met hem mec­lis grubu ola­rak var gü­cü­müz­le ça­lı­şa­rak, mil­le­ti­mi­zin kar­şı­sı­na bir kez daha alnı ak, yü­re­ği ferah ola­rak çı­ka­ca­ğız. Şu ana kadar duy­du­ğu­muz tek ta­ah­hüt­le­ri Tür­ki­ye'yi 18 yıl ön­ce­si­ne geri gö­tür­mek olan­la­ra ce­va­bı­mı­zı, ül­ke­mi­zin önüne çey­rek asır­lık, yarım asır­lık, bir asır­lık viz­yon ko­ya­rak ve­re­ce­ğiz."

Şim­di­den re­form gün­de­mi­ni oluş­tur­ma­ya baş­la­dık­la­rı­nı be­lir­ten Er­do­ğan, kong­re ka­tı­lım­cı­la­rı­na şöyle ses­len­di:

"Eko­no­mi­de ve hu­kuk­ta ata­ca­ğı­mız re­form adım­la­rıy­la il­gi­li ha­zır­lık­la­rı­mız ka­mu­oyu­na sunma aşa­ma­sı­na gel­miş­tir. Çok daha köklü re­form­lar için yü­rüt­tü­ğü­müz ça­lış­ma­la­rı da günü gel­di­ğin­de mil­le­ti­miz­le pay­la­şa­ca­ğız. Büyük ve güçlü Tür­ki­ye'nin in­şa­sı ko­nu­sun­da söy­le­yecek tek sözü ol­ma­yan­la­rın, ka­za­nım­la­rı­mı­za göz dik­me­le­ri kendi çap­sız­lık­la­rı­nın, ça­re­siz­lik­le­ri­nin, tem­bel­lik­le­ri­nin işa­re­ti­dir. Biz, kendi yo­lu­muz­da yü­rü­me­ye, kendi işi­mi­ze bak­ma­ya, kendi he­def­le­ri­mi­zi ha­ya­ta ge­çir­me­ye devam ede­ce­ğiz. El­bet­te hep ol­du­ğu gibi bu mü­ca­de­le­yi Allah'ın yar­dı­mı­na ve mil­le­ti­mi­zin des­te­ği­ne gü­ve­ne­rek ve­re­ce­ğiz. Bu sü­reç­te kong­re­le­ri­miz­de görev alan il yö­ne­tim­le­ri­mi­ze, ilçe yö­ne­tim­le­ri­mi­ze çok önem­li gö­rev­ler dü­şü­yor. Mil­le­ti­mi­zin her bir fer­di­ne ula­şa­rak, kendi yap­tık­la­rı­mı­zı an­la­ta­cak, he­def­le­ri­mi­zi ve viz­yo­nu­mu­zu in­san­lar­la pay­la­şa­cak, mu­ha­le­fe­tin ya­lan­la­rı­nı ve if­ti­ra­la­rı­nı ifşa edecek olan siz­ler­si­niz. Ta­ban­da va­zi­fe­le­ri­ni ne kadar iyi ya­par­lar­sa biz de hü­kü­met­te ve mec­lis­te o kadar ve­rim­li ve et­ki­li fa­ali­yet­ler yü­rü­te­bi­li­riz. Ken­di­mi­zin ve ev­lat­la­rı­mı­zın ge­le­ce­ği için or­ta­ya ko­ya­ca­ğı­mız gay­ret­ler ko­nu­sun­da siz­le­re gü­ve­ni­yo­rum. Ku­ru­lu­şun­dan bu­gü­ne teş­ki­lat­la­rı­mız­da görev almış tüm kar­deş­le­ri­me şük­ran­la­rı­mı su­nu­yo­rum. Dar-ül be­ka­ya ir­ti­hal eden­le­re Allah'tan rah­met di­li­yo­rum. Ken­di­ni bu büyük aile­nin ferdi ola­rak his­se­den her­ke­se gön­lü­müz de, ka­pı­mız da, par­ti­mi­zin tüm ka­de­me­le­ri de so­nu­na kadar açık­tır, açık ka­la­cak­tır. Biz, hep yüzü ge­le­ce­ğe dönük bir parti ola­rak bu şe­kil­de de ha­re­ket et­me­yi sür­dü­re­ce­ğiz."

Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğan, ko­nuş­ma­sı­nın so­nun­da il baş­kan­la­rı­nın isim­le­ri­ni söy­le­ye­rek se­lam­la­ma için ayağa kalk­ma­sı­nı is­te­di. İl baş­kan­la­rı da tek tek ayağa kal­ka­rak kısa se­lam­la­ma ko­nuş­ma­sı yaptı. Er­do­ğan, il teş­ki­lat­la­rı­na ba­şa­rı­lar di­le­di.