Cumhurbaşkanı Erdoğan: Düzce, Rize ve Artvin selden etkilenen ilçe ve köyler afet bölgesi ilan edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Düzce, Rize ve Artvin selden etkilenen ilçe ve köyler afet bölgesi ilan edilecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize, Artvin ve Düzce illerinde sel felaketinin yaşandığı bölgelerin afet bölgesi ilan edileceğini ve bu bölgelerde yaşayan vatandaşların faydalanacağı hakları açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sel felaketinin yol açtığı yıkımı ortadan kaldırmak, yaraları sarmak için gereken tüm adımları atmaya devam ettiklerini belirtti.

Emek veren ilgili tüm kurumlara ve çalışanlara teşekkür eden Erdoğan, "Selden etkilenen bölgeler AFAD tarafından 'Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi' ilan ediliyor." ifadesini kullandı.

Başta afet bölgelerindekiler olmak üzere vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, afet bölgesi ilan edilen bölgelerde "vergi ertelemesi", "esnafa yönelik SGK prim ödemesi ertelemesi", "eşya zararlarının karşılanması için yardım", "esnaf kredilerinin geri ödemelerinin ertelenmesi", "iş yeri ve araç zararlarının karşılanması için destek" ve "acil destek paketi" gibi çalışmalar yapılacağını bildirdi.

Afet Bölgesi ilan edilecek yerler şöyle: "Akçakoca ilçesine bağlı Esmahanım, Uğurlu ve çevre köyleri, Rize'nin Güneysu ilçesi, Çayeli ilçesinin Büyükköy ve Madenli beldeleri ile köyleri, Rize merkeze bağlı Muradiye ve Salarha beldeleri ve çevre köyleri, Ardeşen ilçesi Tunca Beldesi ve çevre köyleri, Fındıklı, Kalkandere ve Pazar ilçelerinde selden etkilenen köyler, Artvin'in Arhavi ve Murgul ilçeleri."

erdogan-acikladi-sel-bolgeleri-afet-bolgesi-ilan-edildi-iste-faydalanilacak-haklar.jpg

rize-karadeniz-ofset-2-105.jpg