Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Onların dolarları varsa bizim de halkımız var, hakkımız var, Allahımız var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Onların dolarları varsa bizim de halkımız var, hakkımız var, Allahımız var”
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk "başkanı" olarak baba ocağı Rize'nin Güneysu ilçesine geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Karadeniz illerine teşekkür ziyaretleri kapsamında bu gece Ankara’dan Cumhurbaşkanlığı’na ait özel uçakla geldiği Trabzon’dan helikopterle baba ocağı Rize’nin Güneysu ilçesine geldi. Türkiye Cumhuriyeti'nin İlk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada ilk kez Başkan olarak hemşehrilerine hitap etti. Erdoğan, Türkiye’ye karşı kampanyalar yürütüldüğünü hatırlatarak “Bu kampanyalara kulak asmayın, onların dolarları varsa bizim de halkımız var, hakkımız var, Allah'ımız var” dedi. 

erdogan-rizede-(1)-013.jpg

İlçeye gelişinde Merkez mahallesindeki evine geçişte Merkez Cami önünde aracından inen ve kendisini bekleyen vatandaşları selamlayan Erdoğan, gecenin geç saatlerine rağmen bekleyen hemşehrilerine hitaben kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Erdoğan, “Bu saate kadar bizleri beklediniz. Biz de yoğun çalışma içerisinde yeni dönemin hazırlıklarını yapıyoruz. Bir taraftan dünyanın dört bir yanına gidiyoruz, geliyoruz. Ülkemizi inşallah yeni döneme çok daha farklı hazırlamanın gayreti içerisindeyiz."  ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu'daki sel afetlerinde mağduriyet yaşayanlara şahsı ve milleti adına "geçmiş olsun" dileğinde bulunarak, "Bu mağduriyetlerin hepsini Allah'ın izniyle tabii ki kaldırırız. Zira bu devlet, bu millet güçlüdür." değerlendirmesini yaptı. Sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşa Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, ailesine sabır temenni etti.

erdogan-rizede-(2)-017.jpg

- "Çok çalışacağız, çok koşacağız"

"Rabbim beterinden korusun." diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok çalışacağız, çok koşacağız. İnşallah, ülkemizi, 81 vilayetiyle çok daha modern bir hale getirmenin gayreti içinde olacağız. Şunu bilin; bugün dünden daha iyiyiz, yarın bugünden de iyi olacağız. Hiç bundan endişeniz olmasın. Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Bu kampanyalara kulak asmayın. Şunu unutmayın, onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah'ımız var. Bizler çok çalıştık, çok çalışıyoruz. 16 yıl önce neydik, bugün neyiz, daha iyi olacağız. İnşallah sizlere sabır, gayret diliyorum. Çok çalışacağız, çok koşacağız. İnşallah 2023'e farklı gireceğiz. Benim buna imanım var, inancım var. 24 Haziran'da siz bizi yalnız bırakmadınız. İnşallah Cumartesi günü saat 15’de Rize’de halka hitap edeceğiz. Hep birlikte geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz. Sizleri çok daha fazla meşgul etmek istemiyorum. Bizlere dua edin. Ben de sizlere dua ediyorum. Allah'a emanet olunuz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Rize'de cumartesi günü saat 15.00'te halka hitap ettikten sonra, AK Parti Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'nın yapılacağını dile getirdi.

Hitabının ardından vatandaşlarla bir süre sohbet eden Erdoğan, ardından ikametine geçti.

Konuşmanın yapıldığı bölgede, AK Parti İlçe Başkanlığı binasına asılan ve Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı "Haydi Rize Başkan'ına sahip çık" yazılı pankart dikkati çekti.

Vatandaşlar, Erdoğan'ı büyük Türk bayrağı açarak karşıladı.

erdogan-rizede-(3)-013.jpg

Bayburt, Gümüşhane, Rize ve Trabzon’a teşekkür ziyaretlerinde bulunacak 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşekkür ziyaretlerine yarın 24 Haziran seçimlerinde yüzde 82 ile en yüksek oyu aldığı Bayburt'tan başlayacak. Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde en yüksek oyu Bayburt, Gümüşhane ve Rize'den almıştı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 82,1 ile Türkiye’de en yüksek oy oranı ile desteği Bayburt'tan görmüştü. Bayburt’u yüzde 77,1 ile Gümüşhane, üçüncü sırada ise yüzde 76,9 ile de Rize izlemişti. Erdoğan'a yüksek oy veren illerin arasında yüzde 69,4 ile Trabzon da yer alırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, teşekkür ziyaretlerine Bayburt ile yarın başlayacak. Ardından aynı gün Gümüşhane'deki seçmenlerine teşekkür edecek olan Erdoğan, cumartesi günü Rize'de, pazar günü ise Trabzon'da halka hitap edecek. 

erdogan-rizede-(4)-015.jpgerdogan-rizede-(1)-014.jpgerdogan-rizede-(2)-018.jpgerdogan-rizede-(3)-014.jpgerdogan-rizede-(4)-016.jpgerdogan-rizede-(5)-010.jpgerdogan-rizede-(6)-003.jpg

erdogan-rizede-(1)-015.jpgerdogan-rizede-(2)-019.jpgerdogan-rizede-(3)-016.jpgerdogan-rizede-(4)-018.jpgerdogan-rizede-(5)-011.jpgerdogan-rizede-(6)-004.jpgerdogan-rizede-(7)-005.jpgerdogan-rizede-(8)-004.jpgerdogan-rizede-(9)-003.jpg