Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazartesi Günü Yaş Çay Fiyatını Açıklayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazartesi Günü Yaş Çay Fiyatını Açıklayacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yaş çay fiyatı ile bölge dışındaki çay üreticileri için Kabine Toplantısında karar alınacağını söyledi, toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaş çay fiyatını açıklayacağına vurgu yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, yaş çay fiyatının pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısında karar alınacağını açıklayarak toplantı sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaş çay fiyatını açıklayacağına vurgu yaptı. Yazıcı, aynı toplantıda Doğu Karadeniz Bölgesi dışında yaşayan çay üreticileri için de kararın açıklanacağını kaydetti.

Yazıcı, katıldığı bir televizyon programında konu hakkında şunları kaydetti: “İnşallah haftaya bir aksilik olmazsa kabine toplantısında hem çay fiyatı ve çay tahsilatı yapmak üzere müstahsilin Rize’ye dönüşü ile alakalı bir karar çıkar. Karar dönüş yönünde olur veya olmaz o ayrı bir konu. Dönüş olmazsa bile bizim hemşehrilerimiz öyle pek hissettirmezler ama hep planlamacıdırlar. Gidememe ihtimaline karşı çayı toplamak için önlemler alanlar çoktur. Ya komşusuna yahu da bir akrabasına mutlaka planlamayı yapmıştır belki gidemeyebilirim diye. Dolayısıyla bunların gitme arzularını çok doğal buluyorum, doğal karşılıyorum. Ama bu hastalığı, bu koronavirüsü hazır kontrol altına almışken Rize’yi tekrar böyle üzüntüye sevk edecek bir sonuca yol açmaması konusunda büyük bir hassasiyet içerisindeyiz. Dolayısıyla sırf Rize değil. Artvin, Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu. Çay hasat bölgesi. O konuyla alakalı inşallah nasıl hareket edeceğimiz önümüzdeki pazartesi günü büyük bir olasılıkla farklı faktörler vs. ihtiyaç duyulursa elbetteki o başka güne ertelenir. Orada inşallah ferahlatıcı bir karar çıkar. Biz kimseyi zorla, sebep yokken, gerekli olmadığı halde hele hele vatandaşımızı zora sokacak bir davranış içerisinde asal olmayız ama sağlığımız her şeyin önündedir. İnşallah uygun da bir fiyat çıkar. Bizim fiyat politikamız aşağı yukarı belli. Enflasyonun altında hiçbir zaman müstahsili ezdirmedik. Aslında belki de bu konuda şöyle bir şey de olabilirdi. Organize mi edilemedi bilemiyorum. Özel sektör sanayicilerimiz, çay fabrikası işleten özel sektör. Bunlar çayını alamayacakların yarıcılık yöntemleri uygulamak suretiyle bu sorun absorte edilebilirdi. Hiç tedirgin olmasınlar sukunetle sakinlikle beklesinler.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geride bıraktığımız pazartesi günü Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada da 2020 yılı hububat fiyatlarını açıklamıştı.

Öte yandan 2,90 TL ve 13 kuruş destekleme bedeli ile birlikte 3,03 TL olan yaş çay fiyatının 13 kuruş destekleme bedeli ile birlikte 3,40 TL ile 3,61 TL arasında açıklanması bekleniyor.