Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de Konuştu VİDEO İZLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de Konuştu VİDEO İZLE
Cuhmurbaşkanı Erdoğan Rize'de toplu açılış töreninde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Trabzon'daki programları için bugün öğle saatlerinde Trabzon'dan helikopterle Rize'ye geldi. Rize Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu sonrasında okunan İstiklal Marşı ve Rizeli kalesinde atılan top atışının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 122 milyon liralık 26 ayrı eserin toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, baba-ana ocağı olan Rize’de bir kez daha olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Erdoğan, 10 Ağustos 2014’de Cumhurbaşkanlığı seçiminde verdikleri yüzde 81’lik destek için Rizeli hemşehrilerine tekrar teşekkür etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan'ın konuşma yaptığı alan hıncahınç doldu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinin yeni Türkiye’nin inşası yolunda önemli bir dönemeç olacağını belirterek “Yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edelim. Yeni Türkiye’nin inşası için yeni anayasa ve başkanlık sistemine ihtiyaç var” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize ve Trabzon'daki programları için bugün öğle saatlerinde Trabzon'dan helikopterle Rize'ye geldi. Rize Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu sonrasında okunan İstiklal Marşı ve Rizeli kalesinde atılan top atışının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 122 milyon liralık 26 ayrı eserin toplu açılış törenine katıldı. Törende konuşan Erdoğan, baba-ana ocağı olan Rize’de bir kez daha olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Erdoğan, 10 Ağustos 2014’de Cumhurbaşkanlığı seçiminde verdikleri yüzde 81’lik destek için Rizeli hemşehrilerine tekrar teşekkür etti.
Erdoğan, “Bizim ‘alamet-i farikamız’ hizmettir ama Pensilvanya'dakiler gibi değil" diyerek "Biz eserlerle yad edileceğiz. Bunun için bu yoldayız. Rize’ye geçtiğimiz 12 yılda eski rakamla 9 katrilyon yatırım yaptık…Ovit Tüneli şuanda yarılandı. Devam ediyor. 14 km bir tünel, 14 km bir tünel. Ovit Tüneli bittiği anda o aşılmaz denilen dağlar, karda kışta gidilmez denilen Erzurum açılacak mı ? biz işte buyuz. Birileri laf üretiyor bizde iş üretiyoruz farkımız bu. Ulaşımda eksik kalmasın istedik. Rize ve Artvin’in kullanacağı havalimanı için çalışmalara başladık. Ardeşen-Pazar arasında denize havaalanına yapacağız. Yaş çay için 4,2 katrilyon lira ödendi. Çayda prim desteğini 7 kat arttırdık. 1,3 katrilyon ödeme yaptık” şeklinde konuştu.

Ana muhalefet partisi ve onlara destek veren gazetecilerin ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar içlerindeki inanç ve başörtüsü düşmanlığını gizleyemediğini ve bastıramadığını kaydeden Erdoğan, 28 Şubat’ın önde gelenlerinden bir bayanın ana muhalefet partisinden Ankara’da 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterildiğini hatırlattı.

“MENDERES VE ARKADAŞLARININ KANI HALA BUNLARIN ELLERİNDE”
“Tek parti döneminde ‘Kabe Arab’ın olsun bize Çankaya yeter’ diyorlardı. Şimdi birisi çıkmış arkasında terör örgütü o da ‘İşçilerin Kabe’si Taksim’diyor” diyen Erdoğan “Ah benim Kürt kardeşlerim. Benim Kürt kardeşlerim dindardır. İnancına sahiptir ama kalkıp da bu ülkenin Müslüman insanlarına Müslüman Kürt evladına Kabe’yi Taksim olarak gösterenlere 7 Haziran’da gereken dersi verecekmisin ? Bunlara haddini toptan bildirmek gerekiyor. 1950 yılından bu yana her seçimden sonra hayal kırıklılığı yaşıyorlar.Onun için her darbeyi her cuntayı desteklediler, şimdi de alkış tutuyorlar. 27 Mayıs 1960 darbesinin ardında bunlar vardı. Menderes ve arkadaşlarının kanı hala bunların ellerinde. 28 Şubat temsilcilerinin koltuğunu hiç boş bırakmıyorlar. Bunlar için demokrasi sadece kendi iktidarlarını kendi özgürlüklerini ifade eder kendileri sosyal demokrattır ama kendileri faşisttir. Ağızlarından milletimizin değerlerine ilişkin hiçbir söz çıkmaz. Lafa gelince saygılı olduklarını söylerler ama milletin değerlerine saldırmakta geri durmazlar” şeklinde konuştu.

Toplu açılış töreninde hizmete giren yatırımlara destek olan hayırseverlere plaket verilerek teşekkür edilirken, törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Adalet Bakanı Kenan İpek ile çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’de yapacağı toplu açılış töreni öncesi halka hitap etti. İşte satırbaşları...

Erdoğan sevgili Rizeliler, kıymetli hemşerilerim diye selamla başladığı konuşmasına, baba ana ocağım Rize'de sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, 10 ağustosta verilen Türkiye birinciliği desteği için teşekkür etti.

Bugün açılışını yaptığımız 122 trilyonluk 26 ayrı eserin Rizeli hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Rize'ye geçtiğimiz 12 yılda toplam 9 katrilyon yatırım yaptık.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya dönerek çabuk geçiştirdiniz. Bir çok hizmet var. Bu işi bana yıktınız. 122 trilyonluk yatırımla 26 eseri Rize'ye kazandırdık. Fizik rehabilite okulunu, olimpik yüzme havuzu, Rize gençlik merkezi.

Rize'de 12 yılda 9 katrilyon yatırım yaptıklarını ifade eden Erdoğan Karadeniz sahil yolunun yüzde 65 ini kendilerinin tamamladığını ve sevdalı olduklarını, dağları delerek yol yaptıklarını ve kaza riskini azalttıklarını söyledi. 12 senede 96 km bölünmüş yol yartıklarını Ovit tünelinin devam ettiğini ve bttiğnde aşılmaz dağların açılacağını ve birilerinin laf ürettiğini kendilerinin iş ürettiğini söyledi

erdogan-001.jpg

Havaalanı yapımı çalışmalarına başladıklarını ve Rize Artvin vatandaşlarının bundan faydalanacağını ve herkesin zaman ve yakıttan tasarruf edeceğini söyledi.

Yaş çaya ödenen para 4,2 katrilyon olduğunu söyleyen Erdoğan, bugüne kadar ödedikleri destek priminin 1,3 katrilyon olduğunu ve üniversitenin ve Rize'nin çehresinin değiştiğini ve Alllah ömür verdikçe hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi.

Rizelilere 7 Haziran da ders vermeye hazırmısınız diye soran Erdoğan, parekende değil toptan bir ders verilmesi gerektiğini ifade etti.

İstanbul'da Rize'de hemşehrelerimle bir araya geldikten sonra ana muhalefetin genel başkanı bunun demokrasi dışı olduğunu söyledi. Bir de bir gazeteci var: CHP'nin kanalına çıkmış diyor ki, başörtüsü örten özrgürlüğünden vazgeçmiş demektir.

Rize'den endişesi olmadığını söyleyen Erdoğan, sandıkta hayal kırıklığını yaşayanlara ve her olayı destekleyenlere tepki vererek , tüm darbelerin arkasında bu oluşumun olduğunu söyledi.

Milletin değerleriyle uğraşanlara başörtüsü ve inanç düşmnanlığı yapanlara 7 Haziran'da dersin toptan verilmesi gerekir..

Bu milletin Müslüman evladına Taksim'i kabe olarak gösterenlere de sandıkta bir ders verilmesi lazım.

Bunların içindeki din düşmanlığı bitmiyor. Her cuntaya, her darbeyi alkışlıyorlar. Şimdi de neyi alkışlıyorlar bilmiyorum. Menderes ve arkadaşlarının kanı hala bunların ellerinde.

Türkiye'nin yaşadığı siyasal ve sosyal krizlerin temelinde 27 Mayıs darbesinin zihniyeti vardır.

CHP'nin bir adayı var. Başörtüsü zulümünün bayraktarlığını yapıyordu. Cumhuriyet mitinglerini düzenledi. Başörtülü de başı açık da bizim kızımız. Bunların arasında ayrım olmaz. Ayrım sizin sapık zihniyetiniz de.

Ana muhalfetin sayın başkanı biz bu senaryoyu gördük. Geçti o iş. Orta kısımların kapattılar. 600 bin olan öğrenci sayısı 60 bin oldu. Şimdi öğrenci sayısı 1 milyona çıktı. Bundan rahatsız oluyorlar.

İlimde, kültürde, sanat da çok ileri bir gençlik geliyor. Terör örgütünün uzantısı parti Diyanet'i kapatacağız. Bu diyanet sana ne yaptı?

Sayın Mehmet Görmez'in Mercedes arabasına takmışlar. Mehmet hocam da bunu iade etmiş. Benim haberim olsa ne yapıyorsun Mehmet hocam? Buna izin vermezdim.

Bunlar vaat veriyor ya? Kaynak nerede? Diyor ki işte araba 1 milyon lira. Bunlar şaklaban ya. Bunlar kendi belediyelerini yönetmiyor? Her yerde çöp dağları.

Musluklardan kirli su, çamur aktığını gördüm ama kan aktığını hiç görmemiştim ama bunların musluklarından kan akar.

Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız diyen Erdoğan, 7 Haziran'da yeni Türkiyenin inşa edileceğini ifade etti.

Biz görevi milletten aldık diyen Erdoğan, Rize yeni Türkiye'yi kurmaya hazır mı, Anayasa ve başkanlık sistemine hazır mı diye sorduktan sonra birlik ve beraberlikleri bozulmamasını temenni ederek, 26 Mayıs'ta Salarha tünelinin temelinin atılacağını ve Güney Çevre yolunun birinci etabının sona ereceğini söyledi.

122-004.jpg