Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rize'de sele maruz kalan alanlar Afet Bölgesi ilan edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rize'de sele maruz kalan alanlar Afet Bölgesi ilan edilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de sele maruz kalan alanların Afet Bölgesi ilan edileceğini bildirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Erzurum Şehir Hastanesi, İl Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası, Canlı Hayvan Pazarı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni”ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de sele maruz kalan alanların Afet Bölgesi ilan edileceğini bildirdi.

Konuşmasında kendisinin de Rizeli olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de büyük bir felaketin yaşandığını söyledi. Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Rize'de olduğunu vurguladı

Rize’de yaşanan sel ve heyelan konusuyla ilgili olarak Bakan ve milletvekillerini bölgede yaptıkları çalışmaları anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bakan arkadaşlarım özellikle çok büyük felakete maruz kalan bölgelerde bir defa oraların afet bölgesi ilan edilmesi noktasında bizden beklentileri oldu. Yapılacak çalışmayla afet bölgesi ilan edilmesi hususunda kendilerine bu haberi verelim dedim. Afet bölgesi olacak. Yapacağımız ilk kabine toplantısında da bunu teminat altına alacağız. Ölenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara şifalar diliyorum Kaybolanların bir an evvel bulunmasını ümit ediyorum. Pazartesi Kıbrıs’ta olacağım. Salı günü orda olacağız. Vatandaşlarımızdan tedbiri elden bırakmamasını istiyorum. Ülkemizin ufkunda aydınlık bir ufuk vardır” diye konuştu.

rize-karadeniz-ofset-2-078.jpg