Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soylu'nun istifası asla söz konusu değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Soylu'nun istifası asla söz konusu değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamaları ile ilgili, "Arkadaşımızın istifası vesaire bu tür şeyler asla söz konusu değil." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir'e hareket etmeden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında, Salih Müslüm'ün yakalanması ile ilgili, "Konuyla ilgili olarak gerek Dışişleri Bakanımız, gerek Adalet Bakanımız yakın bir takipte, konuyu bir defa adım adım izliyorlar. Malum konunun Interpol ayağı var, konunun tabi oradan istenmesi ayağı var. Bütün bu çalışmaları Dışişleri Bakanımız ve Adalet Bakanımız müşterek yaptıkları çalışmalarla takip ediyorlar. Orayla da gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle bir yanlışa düşülmemesi noktasında adımlar atılıyor." ifadelerini kullandı.

"FETÖ'nün en çok istismar ettiği ülkelerin Afrika'da bulunduğunu görüyoruz"

"FETÖ terör örgütünün en çok istismar ettiği ülkelerin Afrika'da bulunduğunu görüyoruz." diyen Erdoğan, "Aynı şekilde örgütün kanlı ve karanlık yüzünü ilk keşfeden, örgütün tasfiyesine dair adım atan ülkeler de Afrika kıtasındadır. Çabalarımız sayesinde birçok ülke örgütle iltisaklı okulları kapattı ve Maarif Vakfımıza devretti." şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamaları ile ilgili de "Arkadaşımızın istifası vesaire bu tür şeyler asla söz konusu değil." dedi.

"AHLAKSIZ TROLLER VASITASIYLA YAPILANLAR BİZLERİ RAHATSIZ ETMEKTE"

Cumhurbaşkaın Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa edeceği yönündeki söylentileri de kesin bir dille yalanlayarak şunları söyledi: "Bu söylenenler veya bu biraz belki ağır olacak ama ahlaksız troller vasıtasıyla yapılanlar, bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. İçişleri Bakanımızın Trabzon konuşmasında belli bir yerinde duygusallık şahsı ile alakalı olabilir ama ben de kendisi ile görüştüm. Böyle bu trollerin yapmış olduğu açıklamalardaki bu tür kabine vesaire falan bunlarla alakalı hiçbir şey söz konusu değil. Arkadaşımızın istifası vesaire söz konusu değil. Bu trol ahlaksızlıkları ülkemizin kendi içindeki birlikteliğini bozmaya yönelik atılan adımlardır. Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'yi troller idare etmeyecek. Biz idare ediyoruz. Biz idare etmeye devam edeceğiz"