Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bayburt Üniversitesi'nde fahri doktora unvanı verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Bayburt Üniversitesi'nde fahri doktora unvanı verildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Bayburt Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Bayburt Üniversitesi’nin 2015- 2016 akademik yılı açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Selçuk Coşkun tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Salona girişte öğrenciler tarafından “Dik dur eğilme, üniversite seninle” sloganıyla karşılanan Erdoğan, yaptığı konuşmada sosyal medyanın kullanımına değinerek, twitter yerine öğrencilere kütüphanelere yönelmeleri önerisinde bulundu.

cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogana-bayburt-universitesi-tarafindan-fahri-doktora-unvani-verildi-(4).jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bayburt'ta bir üniversite kurulacağını düşünür müsünüz deseydik bu hayal bile edilemezdi. 2008 yılında Bayburt'a üniversite kazandırdık. Bayburt Üniversitesi bölgenin önemli eğitim kurumları arasına girdi. Önümüzdeki dönemde de bu başarının devam edeceğini umut ediyorum. Gençlerimiz 140 karakteri kendisi için yeterli görüyorsa araştırmıyorsa burada bir sorun var demektir. Yüzyıllar boyunca İslam alemi en eski üniversitelere ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde küreselleşme ile bilgi teknolojileri hayatın her alanını etkisi altına almıştır. Bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı günlerdeyiz. Online iletişim araçları saniyeler içinde bir bilginin tüm dünyaya ulaşmasını sağlıyor. Bu durum aynı zamanda ciddi bir bilgi kirliliğine de yol açabiliyor. Gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimlerinde test ettiğimiz gibi teknoloji yanlış bilginin yayılması için de kullanılıyor. Gençlerimizin 140 karakteri kendisi için yeterli görüyor, araştırmıyorsa burada bir sorun var demektir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıca yılbaşından itibaren öğrencilere verilen kredi burslarının 400 TL olacağının müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversitedeki programının ardından Bayburt’tan ayrıldı.

cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogana-bayburt-universitesi-tarafindan-fahri-doktora-unvani-verildi-(5).jpg

selcuk-coskun-erdogan-fahri-doktora-unvani.jpgcumhurbaskani-recep-tayyip-erdogana-bayburt-universitesi-tarafindan-fahri-doktora-unvani-verildi-(6).jpgcumhurbaskani-recep-tayyip-erdogana-bayburt-universitesi-tarafindan-fahri-doktora-unvani-verildi-(2).jpg