Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Tepki Olarak İstifa Eden Sanatçı Rizelilerin Gecesinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Tepki Olarak İstifa Eden Sanatçı Rizelilerin Gecesinde
Rizeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki olarak istifa eden Volkan Konak, Rizeli Ekşioğlu Vakfı'nın gecesinde sahne alacak.

Rizeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki olarak istifa eden Volkan Konak, Rizeli Ekşioğlu Vakfı'nın gecesinde sahne alacak.

Ekşioğlu Vakfı, 2-3 Ağustos 2014 tarihlerinde İkizdere İlçesi’nde düzenlenen 17. Uluslar Arası Ovit Yayla Şenlikleri’nde kırdığı tek seferde en fazla sütlaç pişirme rekor ödülünü, 6 Aralık 2014 Cumartesi günü İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan törenle alacak. Rizeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isminin Trabzon Akyazı Stadı’na verilmek istenmesine tepki gösteren ve Trabzonspor Kongre Üyeliğinden istifa eden Volkan Konak, törende sahne alacak. Gecede ayrıca Funda Arar da sahne alacak diğer bir isim.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin inşaatı devam eden Akyazı Stadı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını vermek istemesinin ardından stada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verilmek istenmesine tepki göstererek Trabzonspor Kongre Üyeliğinden istifa eden sanatçı Volkan Konak, Rizelilerin gecesinde meydan okuduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenecek programda yarın akşam (6 Aralık Cumartesi günü saat: 20.00’de) Erdoğan’ın hemşerilerinin önünde gövde gösterisi yaparak sahne alacak.

6 Aralık Cumartesi günü 20.00’de İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek programın bilet fiyatları ise 6  farklı kategoride değerlendirilerek 90 Tl ile 420 Tl arasında değişiyor.

Cumhuriyet tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanı çıkaran Rizelilerin programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismine tahammül edemeyen ve istifa eden bir sanatçının yer alacak olması tepkiyle karşılandı.

Volkan Konak istifa açıklamasında “Trabzonspor’umuzun bir başka camiaya ait kişiye, hem de UEFA’da Trabzonspor’a karşı bir nefer gibi çalışmış şaibeli bir siyasetçiye malzeme olmasını asla kabul etmiyor ve kendi adıma ‘Artık yeter’ diyorum. Bu tarihten itibaren yıllardır bir parçası olmaktan gurur duyduğum, tribünlerinde ağladığım, sevindiğim, dünyaya kafa tutmayı öğrendiğim Trabzonspor’umun hem onur hem de kulüp üyeliğinden istifa ettiğimi üzülerek bildiriyorum.” İfadelerine yer vererek şunları kaydetmişti: "Trabzon Kamuoyuna; Mevcut Trabzon Belediye Başkanı’nın kendi siyasi geleceği adınaTrabzonspor’umuzu siyasete malzeme yapışını büyük bir düş kırıklığı içinde öğrenmiş bulunmaktayım. Bizim için Trabzonspor bayrağı ülkemizin asil ve öpülesi Türk bayrağından sonra gelen 2.sırada gelen kutsal bir bayraktır. Bir Trabzonlu ve Trabzonsporlu taraftar, kongre üyesi bir delege olarak gürül gürül, kutsal ana sütümüz gibi olan Trabzonspor’umuzun adeta canlı canlı etlerinin parçalanmasına artıkdayanamıyorum. Bize su, bize cesaret, bize umut, bize kuvvet, bize kimlik, bize yaşama sevinci olan Trabzonspor’umuzun bir başka camiaya ait kişiye, hem de UEFA’da Trabzonspor’a karşı bir nefer gibi çalışmış şaibeli bir siyasetçiye malzeme olmasını asla kabul etmiyor ve kendi adıma 'Artık yeter' diyorum.

Trabzonspor bütün siyasi partilerin üstünde bir camia ve tarihinde çok değerli spor ve futbol insanlarını barındırmış büyük bir kulüptür. Dolayısıyla Trabzonspor’un emeğinin üzerine basmış, başka bir camiaya ait olan kişinin adının tesislere verilmesini asla kabul etmeyeceğimi belirterek, karanlığa bir ışık yakarcasına kendimi feda ederek, gereğini yapıyorum.

Bu tarihten itibaren yıllardır bir parçası olmaktan gurur duyduğum, tribünlerinde ağladığım, sevindiğim,dünyaya kafa tutmayı öğrendiğim Trabzonspor’umun hem Onur hem de kulüp üyeliğinden istifa ettiğimi üzülerek bildiriyorum. Ayrıca camiamızın saygın bireylerine güneşli günler dileyerek, saygılarımı sunarken, geri kalan bencil ve menfaatçi insanlara da 'Yiyin efendiler yiyin, aksırana kadar, tıksırana kadar yiyin' diyorum."

İLGİLİ HABERİMİZ

Ekşioğlu Vakfı, Volkan Konak'lı Gecede Ödülünü Aldı