Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Acılı Aileye Taziye Telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Acılı Aileye Taziye Telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şırnak'ta yaşanan maden göçüğünde hayatını kaybeden işçilerden Sekvan Üstün'ün ailesini telefonla arayarak taziyede...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şırnak'ta yaşanan maden göçüğünde hayatını kaybeden işçilerden Sekvan Üstün'ün ailesini telefonla arayarak taziyede bulundu.

Şırnak'ta dün meydana gelen maden göçüğünde hayatını kaybeden yedi işçiden Sekvan Üstün'ün ailesini telefonla arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan acılı Baba Teter Üstün ve altı çocuğu yetim kalan acılı eş Zeynep Üstün ile telefonla görüşüp taziyede bulundu.

Şırnak Kömür Ocakları bölgesindeki 1 Nolu ocakta dün yaşanan göçükte 7 işçi hayatını kaybetmiş, yaşı küçük olduğu öğrenilen bir işçi de yaralanmıştı. Olayda hayatını kaybeden 7 işçi Şırnak Merkez ve Cizre'de gözyaşları arasında defnedildi.

Yaşanan olayın ardından Cizre'ye gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, beraberinde AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Cizre Kaymakamı Faik Arıcan, AK Parti Şırnak İle Başkanı Halil İbrahim Erkan ile birlikte Anne Bedriye Üstün, Baba Teter Üstün ve acılı eş Zeynep Üstün'ü evlerinde ziyaret edip, hem teselli etti hem de taziye dileklerini iletti.

Üstün Ailesine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selam ve taziyelerini ileten Çalık, ailenin yaşadığı acı olayı ve içinde bulundukları durumu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaştı. Acılı aileyi büyük bir hassasiyet göstererek hemen telefonla arayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, baba Teter Üstün'ü teselli edip başsağlığı diledi. Teter Üstün'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aramasından dolayı teşekkür etti.

Erdoğan daha sonra altı çocuğu yetim kalan gözü yaşlı eş Zeynep Üstün ile görüşüp acısını paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeynep Üstün ile yaptığı görüşmede, "Allah sabırlar versin. Yavrularınızın gözlerinden öperim. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Malum biz kazaya ve kadere inanmış insanlarız. Kaza da, kaderde hepsi Rabbimden. Sizin de bunlara inandığınızı biliyorum. Onun için Allah'tan sabırlar diliyorum" dedi. Sekvan Üstün'ün eşi Zeynep Üstün'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Bir müddet taziye evinde Üstün ailesi ile oturup aileyi teselli eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, çocukları ile yakından ilgilenip, çocukları tek tek öptü. Acılı anne Bedriye Üstün'e sarılıp acısını paylaşan Çalık, daha sonra Ercan Camisi'ndeki taziye evinde bekleyen diğer aile bireylerini de ziyaret edip, dua okudu. Taziye dileğinde bulundu.

Çalık ve beraberindekiler Şırnak merkezdeki diğer aileleri ziyaret etmek için Cizre'den ayrıldı.

(Abidin Yel /İHA)

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Acılı Aileye Taziye Telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Acılı Aileye Taziye Telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Acılı Aileye Taziye Telefonu

Kaynak:IHA