Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dünyaya Fetö Uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Dünyaya Fetö Uyarısı
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm dünya ülkelerini FETÖ terör örgütüne karşı dikkatli olmaya...

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Tüm dünya ülkelerini FETÖ terör örgütüne karşı dikkatli olmaya ve harekete geçmeye çağırıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap etti.

"Dünya beşten büyüktür derken de ortak vicdanın sesi olduğumuza inanıyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Zaman içinde BM'nin insanlığın barış ve refah beklentilerini karşılamaktan uzaklaştığı açıktır. BM'nin yapısında ve işleyişinde kapsamlı bir reforma gidilmesi gerektiğini söylüyoruz. BM Güvenlik Konseyi, veto hakkına sahip 5 üyenin çıkarlarına hizmet eden, yaşanan zulümlere seyirci kalan bir yapıya bürünmüştür. Filistinlilere uygulanan zulme ses çıkartmayanların, onlara yapılan yardımları kısma gayretleri, sadece zalimlerin cesaretini artırmaktadır. İlk kıblemiz Kudüs'ün tarihi ve hukuki statüsüne sahip çıkmaya devam edeceğiz. Dünyanın en zengin 62 kişinin mal varlığı toplam nüfusun yaklaşık yarısına denk ise burada bir sorun var demektir" dedi.

"DOST BİLDİĞİMİZ ÜLKELER FETÖ'CÜLERİ VERMEMEKTE DİRENİYOR"

Türkiye'nin adil bir dünya için elinden geleni yapmaya devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz de okula giden Suriyeli öğrenci sayısı 600 binin üzerinde. Avrupa Birliğin'den sığınmacılar için aldığımız destek 1,7 milyar Euro'nun üzerinde. Suriye'nin yeniden huzurlu bir yer haline gelmesin için çalışıyoruz. Terör örgütlerine karşı ilkeli bir yaklaşım sergilenmesini istiyoruz. Gelin Suriye, Irak, Yemek, Libya, Afganistan, Ukrayna gibi sorun alanlarının çözümü için daha samimi ve yapıcı gayretler ortaya koyalım. Terör örgütlerinin hepsi tüm güçlerini silahlı eylemlerinden almıyor. FETÖ ardı ardına darbe teşebbüsleri başlattı. Tüm dünya ülkelerini FETÖ terör örgütüne karşı dikkatli olmaya ve harekete geçmeye çağırıyorum. Ekonomik ve bürokratik gücü siyaseti kontrol alıntına almak için kullandı. Dost bildiğimiz ülkeler FETÖ'cüleri vermemekte direniyor. Ticaret savaşları her dönemde insanlığa zarar verdi. Bugün de böyle bir sürecin içindeyiz. Ekonomik yaptırımların silah gibi kullanmasına hiçbirimiz göz yumamayız" diye konuştu.

Kaynak:IHA