Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mevsimlik İşçi Açıklaması: Gerekli Talimatı Verdim

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Mevsimlik İşçi Açıklaması: Gerekli Talimatı Verdim
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÇAYKUR mevsimlik işçilerinin sıkıntılarının çözümü konusunda gereken çalışmanın yapılması için talimat verdiğini belirterek, işçilerin sıkıntılarını yine kendilerinin çözeceklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’de partisince düzenlenen mitinge katıldı. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında düzenlenen mitingte ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilerle ilgili de açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koalisyon ortaklarının Rize'de toplaştığını, çay konusunda yine atıp tuttuklarını ama unuttukları bir şey olduğunu ifade ederek, "Benim Rizeli kardeşim, bay bay Kemal'in ve avenesinin palavralarına asla itibar etmez. Rizeli hemşehrilerim, adı 'yalancı çoban'a çıkmış birine ve saz arkadaşlarına prim vermez." Dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha kendi aralarındaki sorunları çözemeyenler, sizlerin sıkıntılarına çözüm bulabilir mi? Terör örgütleriyle yol yürümekten çekinmeyen bir masadan, Allah aşkına benim Rizeli hemşehrilerime hayır gelir mi? Şimdiye kadar verdikleri hiçbir sözü tutmayanların vaatlerine güvenilir mi? Bu milletin ne sıkıntısı, derdi, problemi varsa, bunun çözüm adresi biziz, biz.

Çay işçilerimizin 4 aylık çalışma süresini 6 aya biz çıkarttık. İşçilerimizin çalışmadıkları dönemlerdeki sağlık sigortası sorununu biz çözdük. Mevcut sıkıntılarımızı da hal yoluna yine biz koyacağız. Arkadaşlarıma gereken çalışmayı yapmaları için talimatı verdim. Yeter ki biz aramıza kimseyi sokmayalım, yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi bozmayalım. Gerisi Allah'ın izniyle gelecek, ülkemizin imkanları genişledikçe gereken neyse o yapılacaktır." Diye konuştu.

Erdoğan, vatandaşlara seslenerek, "Bay bay Kemal ve ortaklarına şu soruları sormanızı istiyorum. Yalanı, boyamayla doğru mu edeceksin? Akıp giden yılana kardeş mi diyeceksin? Evet, şayet aklına gelir de yolu buraya düşerse, bay bay Kemal'e bunları muhakkak sorun." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, kendilerinin meydanlarda ne söz veriyor, neyi taahhüt ediyorlarsa, göreve geldiklerinde bunları tek tek hayata geçirdiklerini bildirdi.

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
18 Yorum