Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Rize-Artvin Havalimanı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Rize-Artvin Havalimanı Açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Beldesine gerçekleştirdiği ziyarette Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili açıklamada bulundu.

Rize’de Büyükköy’de halka hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye artık gücü kıskanılan bir ülke. Türkiye’nin gücünü kimse test etmeye kalkmasın, bedelini ağır öderler ve ödeyecekler” dedi. Erdoğan konuşmasında, milletin kararıyla ilk defa seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olarak, Büyükköy’ün yüzde 93 gibi bir oy oranıyla kendisine gösterdiği ilgiye teşekkür etti.

Büyükköy’de bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerle hep şunu söylemiştik hatırlayın: Beraber yürüdük biz bu yollarda diyorduk. Durmak yok, yola devam diyorduk. Ve hakikaten sizlerle bu yolda hep beraber olduk. Rabbim bu birlikteliğimizi, bu beraberliğimizi inşallah daim kılsın” dedi. Erdoğan, “Rize-Artvin arasına ikinci denize dolgu havalimanını yapıyoruz. Artık projeler falan hazır, inşallah hem Artvin’e, hem Rize’ye burası hizmet verecek” diye konuştu.

Erdoğan, Büyükköy belediyesi önünde yaptığı konuşmada, “Şimdi Güneysu’dan buraya gelirken elhamdülillah baktım, dağları söküyoruz ya, dağları söküyoruz. Yani şurada, yani bir Güneysu-Büyükköy arasında zannediyorum herhalde bir 8-10 kilometrelik bir yolun 2 kilometresinde bile o bütün dağları adeta heyelan vesaire olarda taşlar nakış işler gibi işleniyor değil mi? Niye acaba bu milletin devleti bu işi bu kadar önemsiyor? Biz sizi seviyoruz. Bizim bu millete aşkımız var aşkımız. Bizim bu millete aşkımız var” dedi.

RİZE – ARTVİN HAVALİMANI HEM ARTVİN’E HEM RİZE’YE HİZMET VERECEK

erdogan-rizede-009.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yola çıkarken yasaklar, yoksulluk, yolsuzluk ile mücadele edeceklerini söylediğini hatırlatarak, “Bunu başardığımız için Türkiye buraya geldi. Eğer bunlar başarılamasaydı biz buralara gelemezdik. Şimdi daha iyisine hasretiz, daha da güzeli olacak, çünkü Türkiye dünyada farklı bir yere yerleşti. Bak şimdi buyur, 15-16 Kasım’da dünyanın devleri Antalya’da toplanıyoruz. Başkanlığımda G-20 toplantısını yapacağız, orada bir araya geleceğiz. Ve dünyanın şu anda ekonomisinin yüzde 85’ini oluşturanlar orada olacak. Beraberce orada kararlarımızı alacağız. Nereden nereye gelindiğini çok daha farklı bir şekilde dünyaya göstereceğiz. Bütün bunlarda bizim gücümüz önce Hakk, sonra halk, böyle geldik. Ama birileri de gücünü nereden alıyormuş? YPG’den alıyormuş, YPJ’den alıyormuş, maalesef PKK’dan alıyormuş. Şimdi ben buradan Kürt kardeşlerime sesleniyorum; gücünü terör örgütlerinden alanlarla beraber mi yürüyeceksiniz? Onun için Kürt kardeşlerim bu noktada onların samimiyetlerini istismar edenlere gereken dersi en kısa zamanda vermeleri gerekir. Göreve geldik OHAL’i biz kaldırdık. Olağanüstü Hal biliyorsunuz Güneydoğu’da vardı, biz kaldırdık. Göreve geldik oralarda altyapı, üstyapı, bütün o sorunları biz ortadan kaldırdık. Batıda ne varsa dedik ki; Doğu’da da, Güneydoğu’da da o olacak. Kardeşlerim, ya Hakkâri’de 15 sene önce söylense buraya havalimanı gelecek, kimse inanır mıydı? Ya biz oraya havalimanı yaptık. Muş’ta havalimanı, Kars’ta havalimanı, Ağrı’da havalimanı, Şırnak’ta havalimanı velhasıl velhasıl bütün buralara havalimanlarını biz yaptık. Şimdi inşallah Rize’ye de yapıyoruz. İnşallah ilk denize dolgu havalimanını Giresun-Ordu arasına yaptık biliyorsunuz, şimdi de Rize-Artvin arasına ikinci denize dolgu havalimanını yapıyoruz. Artık projeler falan hazır, inşallah hem Artvin’e, hem Rize’ye burası hizmet verecek” diye konuştu.

erdogan-cayeli-buyukkoyde-foto-galeri-002.jpg