Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sultanahmet saldırısı sonrası ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sultanahmet saldırısı sonrası ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen saldırıyı Suriye kökenli bir canlı bombanın yaptığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8. Büyükelçiler Konferansı için dünyanın dört bir tarafından gelen büyükelçiler onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde öğle yemeği verdi.

Yemekte konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum. 10 kadar şuanda maalesef bu terör eyleminde ölümüz var. Bunlar yerli, yabancı, öyle zannediyorum ki şöyle yarım saat, 1 saat içinde açıklanacak. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum ki 15 kadar yaralı var "dedi.

"Bu hadise bir kez daha millet olarak terör karşısında, terör örgütleri karşısında tek yürek, tek vücut olmamız gerektiğini göstermiştir" diye konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki kararlı ve ilkeli duruşu sonuna kadar devam edecektir. Bizim için DAİŞ'le PKK'nın, PYD'nin, YGP'nin, DHKP-C'nin, MLKP'nin velhasıl adı veya kısaltması ne olursa olsun bütün terör örgütlerinin bir diğerinden farkı yoktur" ifadelerini kullandı.