Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Babaocağı Katar’da Tanıtıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Babaocağı Katar’da Tanıtıldı
MÜSİAD’ın ana partnerliğinde Katar’ın Başkenti Doha’da bu yıl ikincisi düzenlenen Expo Turkey by Qatar fuarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize, MarkaRize Kültür Sanat ve Turizm Derneği ‘nin organizasyonuyla yer aldı.

112 Türk firmasının katılımıyla gerçekleştirilen fuarda, başta gayrimenkul ve inşaat sektörleri olmak üzere, lojistik, bilgi teknolojileri, gıda ve sağlık turizmi sektörleri ön plana çıktı.

MarkaRize Kültür Sanat ve Turizm Derneği organizasyonunda Rize Valiliği, Rize Belediyesi, Rize Ticaret Borsası ile diğer bazı kamu kurumlarının katkılarıyla Rize’nin de yer aldığı ve 17-19 Ocak tarihleri arasında Doha Exhibition and Convention Center'da (DECC) düzenlenen fuarın açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı H.E Sheikh Ahmed Bin Jassim Al Thani, Türkiye’nin Katar Büyükelçisi Fikret Özer, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, Rize Belediye Başkan Yardımcıları Safet Kopuz ve Coşkun Yeğen, Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder, diğer bazı kamu kuruluşlarının temsilcileriyle, Türk iş adamları, çay sanayicileri ve turizmciler katıldı.

cumhurbaskani-erdogan’in-babaocagi-katar’da-tanitildi-(11).jpg

Rize standında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad Al Thani ile çektirdiği fotoğraf da yer alırken, Rize’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi olması hasebiyle fuarda yoğun ilgiyle karşılaştığı belirtildi.

cumhurbaskani-erdogan’in-babaocagi-katar’da-tanitildi-(3).jpg

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed bin Casim bin Muhammed Al Sani, iki ülke arasında her geçen gün daha iyiye giden bir ilişki olduğunu belirterek, iş birliğini daha da geliştireceklerini söyledi.

Al Sani, "Katar'ın kapısı Türk şirketlerine her zaman açık. Türk yatırımcıları bekliyoruz. Sadece 1-2 alanda değil en az 6-7 sektörde ilerleyeceğiz. Ayrıca Türk şirketlerine ayrıcalık tanıyoruz ve bundan sonraki süreçte yeni ayrıcalıklar için değerlendirmeler yapıyoruz." dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “MÜSİAD olarak ana partnerliğini üstlendiğimiz Expo Turkey by Qatar’ın ilkine Türkiye ve Katar’ın yanı sıra bölge ülkelerinden de yoğun bir katılım gerçekleşti. İki ülke arasındaki ticaret hacminin bu yıl da katlanarak arttığını görerek biz de daha fazla firma ile iş adamının katılım göstermesi için adım attık. Bu yılki fuarımıza yine başta inşaat ve gayrimenkul olmak üzere bilgi teknolojileri, makine, sağlık turizmi, yapı malzemeleri, gıda, lojistik, ulaşım, mobilya alanlarındaki lider Türk firmaları katılım gösterecek.

Türkiye’nin stratejik ortağı Katar’la bir ticaret köprüsü oluşturmak üzere düzenlediğimiz 2. Expo Turkey by Qatar, üyelerimizin ve firmalarımızın katkısıyla iki ülke arasındaki yıllık ihracat hacmini ilerleyen yıllarda 5 milyar dolara, yıllık doğrudan yatırımı da 3 milyar dolara yükseltecek” dedi.

Katar'daki fuarın organizatörü Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, fuar ile iki ülke arasında büyük fırsatların oluştuğunu kaydetti. Kurt, “Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz fuarımıza hem Türkiye hem de Katar’dan yoğun bir katılım gerçekleşti. Bu yıl Türkiye’nin en önemli iş örgütlerinden MÜSİAD ana partnerliğinde gerçekleştireceğimiz fuarımıza, yine başta gayrimenkul ve inşaat olmak üzere yapı malzemeleri, bilişim, gıda, sağlık turizmi, makine ve ulaşım alanlarındaki lider Türk firmaları katılım gösterdi. 2. Expo Turkey by Qatar fuarımızla, 7 ana sektörden öncü şirketlerin desteğiyle iki ülke arasındaki yıllık ihracat hacmini ilerleyen yıllarda 5 milyar dolara, yıllık doğrudan yatırımı da 3 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyoruz.” dedi.

cumhurbaskani-erdogan’in-babaocagi-katar’da-tanitildi-(9).jpgcumhurbaskani-erdogan’in-babaocagi-katar’da-tanitildi-(5).jpgcumhurbaskani-erdogan’in-babaocagi-katar’da-tanitildi-(4)-001.jpgcumhurbaskani-erdogan’in-babaocagi-katar’da-tanitildi-(7).jpg

cumhurbaskani-erdogan’in-babaocagi-katar’da-tanitildi-(10).jpgcumhurbaskani-erdogan’in-babaocagi-katar’da-tanitildi-(8).jpgcumhurbaskani-erdogan’in-babaocagi-katar’da-tanitildi-(1).jpg