Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Evinde, Cumhurbaşkanının Sözünü Yerle Bir Eden Müdür

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Evinde, Cumhurbaşkanının Sözünü Yerle Bir Eden Müdür
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın FETÖ ile mücadelede 17-25 Aralık 2013 tarihlerini milat kabul etmesine rağmen Rize İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Erdoğan’ın memleketinde görev yapan polisleri mağdur etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın FETÖ ile mücadelede 17-25 Aralık 2013 tarihlerini milat kabul etmesine rağmen Rize İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü askıya alarak emniyet mensuplarını meslekten ihraç ettirerek onları mağdur etti.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Rize İl Emniyet Müdürlüğünden Çankırı İl Emniyet Müdürlüğüne atanan Sadettin Aksoy, Rize’de görev yaptığı 10 aylık süre zarfında; 17/25 Aralık süreci öncesi dini bir cemaat olarak bildiklerinden Gülen Cemaatinin sohbetlerine katılan fakat 17/25 Aralık sürecinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısıyla sohbetleri terk eden ve 15 Temmuz gecesi ile sonrasında FETÖ ile mücadelede kritik görevler alarak etkin mücadele gösterdiklerinden ödüllendirilen Rize İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli komiser, komiser yardımcısı ve polis memurlarının yer aldığı çok sayıda polisi Bylock, Eagle gibi örgütün şifreli haberleşme programı bulunmamasına rağmen meslekten ihraç ettirerek bu kişileri mağdur ettirdi.

Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, bu polis memurları hakkında verdiği kararını ise “Benim için hangi tarihte sohbete katıldıklarının hiçbir önemi yoktur. İster 17-25 Aralık’tan önce olsun, ister 17-25 Aralık’tan sonra olsun sohbete katılanların hepsi FETÖ’cüdür” ifadesinde bulunarak savundu.

Öte yandan Rize gibi önemli bir şehir olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketinden Çankırı gibi merkez nüfusu 92 bin, toplam nüfusu ise 185 bin dolayında olan küçük bir ile tayini çıkan Aksoy’un bir sonraki emniyet müdürleri kararnamesinde merkeze çekilmesi bekleniyor.