Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsteği 4 Yıl Sonra Gerçek Oluyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsteği 4 Yıl Sonra Gerçek Oluyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılı Kurban Bayramı tatilinde görüp beğenmediği Güneysu Kıbledağındaki Ayane Camii’nin yerine yapılmasını istediği Kıbledağı Camii 4 yıl sonra tamamlanmak üzere.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılındaki Rize ziyaretinde Güneysu Kıbledağı’nda incelemelerde bulunurken bu bölgede kent ormanı ve yeni cami yapılması talimatı vermişti. Kent ormanı önceki yıllarda tamamlanarak hizmet vermeye başlarken Kıbledağı Cami inşaatı ise henüz tamamlanmamıştı. Rize Valisi Ersin Yazıcı da, Kıbledağı'nda yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye gitti. Caminin kısa sürede tamamlanarak ibadete açılacağı kaydedildi.

ersin-yazici-kibledagi-cami-insaat-calismalarinii-inceledi-1.jpg

Beraberindeki heyetle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile yapımına başlanan Güneysu Kıbledağı Tabiat Parkı ve camii inşaatı çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yazıcı, Kıbledağı Köyü sınırları içerisinde bulunan, 1200 metre rakımlı tepedeki Kıbledağı Camii ve çevre düzenleme çalışmalarının son durumu hakkında Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş'tan bilgi aldı.

ersin-yazici-kibledagi-cami-insaat-calismalarinii-inceledi-2.jpg

Vali Yazıcı incelemeler sonrası yaptığı değerlendirmede, "İlimize yeni bir görünüm katacak ve iftihar kaynağımız olan Kıbledağı Camii inşaatımızda son noktaya geldik. Rize’ye ve Rizeli hemşehrilerimize yakışan güzellikte, ihtiyaçlara cevap veren Kıbledağı Camii inşaatımız devam ediyor. Yetkililer büyük bir gayretle çalışıyor. Yakın bir zamanda vatandaşlarımızın hizmetine açılacak. Ve ilimiz büyük bir şahesere kavuşacak. Sosyal hayatın vazgeçilmez unsuru olan camilerimizi toplumun hizmetine en kısa zamanda sunma gayreti içinde olacağız" dedi.

Vali Ersin Yazıcı’ya incelemeler sırasında Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş ile Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan da eşlik etti.

ersin-yazici-kibledagi-cami-insaat-calismalarinii-inceledi-3.jpgersin-yazici-kibledagi-cami-insaat-calismalarinii-inceledi-4.jpgersin-yazici-kibledagi-cami-insaat-calismalarinii-inceledi-5.jpgersin-yazici-kibledagi-cami-insaat-calismalarinii-inceledi-6.jpg

ersin-yazici-kibledagi-cami-insaat-calismalarinii-inceledi-7.jpgersin-yazici-kibledagi-cami-insaat-calismalarinii-inceledi-8.jpgersin-yazici-kibledagi-cami-insaat-calismalarinii-inceledi-9.jpgersin-yazici-kibledagi-cami-insaat-calismalarinii-inceledi-10.jpg