Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Memleketi Rize'de Kasap 10 Numara Fiyasko Çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Memleketi Rize'de Kasap 10 Numara Fiyasko Çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın baba ocağı Rize, Erdoğan faktörünü kullanıp görkemli hizmetlere imza atamazken, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, hayal kırıklıklarıyla dolu görev sürecinin 3. yılını da 10 Numara fiyasko ile geride bıraktı.

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel yönetim seçimlerinin üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağı Rize’de gözle görülür önemli tek bir hizmeti bulunmayan Rize Belediyesi’nin 10 Numaralı Projelerden de tek bir tanesini dahi tamamlayamamış olması nedeniyle eleştirilerin hedefi olan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, görevdeki 3 yılını basın mensupları huzurunda değerlendirerek basın mensuplarının yatırım ve projelerle ilgili sorularını cevaplandırmak yerine hayal kırıklıklarıyla dolu geçen 3 yılının değerlendirmesini yazılı basın açıklaması ile yaptı.

Sosyal medyada dijital varlıkları en fazla kullanan 5 belediye başkanından birisi olan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına gönderdiği yazılı açıklamada, Rize Belediyesi’nin klasik “cek – cak”lı açıklamalarına yer verilirken, 10 Numara Projelerden tek birinin dahi Başkan Kasap’ın görev süresi içerisinde tamamlanamayacak olması ve bu projelerin ne zaman tamamlanacağına dair en ufak bir ayrıntıya yer verilmemesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Başbakanlığı dönemindeki önerisi ve onayı ile yıkılarak yerlerine sağlam ve modern yeni bir kompleks inşaa edileceği açıklanan ve Rize Belediyesi’nin 10 Numara Projeleri arasında ilk sırada yer alan Belediye Blokları Projesi ile 7. Sırada yer alan Harikalar Diyarı Çocuk Dünyası Projesi tamamen unutulurken, diğer 8 projedeki son durum ise aylardır ifade edildiği ve üzerine tek bir açıklama eklenmediği şekilde cek cak’lı ifadeler üzerine kurulduğundan bu projelerin tamamlanarak hizmet vermeye başlamalarının Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılı olan 2023 yılına yetişip yetişmeyecekleri bilinmiyor !

RİZE BELEDİYESİ’NİN 10 NUMARALI PROJELERİNDEN 7’SİNİ BAŞKAN KASAP’IN DEĞERLENDİRMEYE ALMAMIŞ OLMASINDAN DOLAYI BU PROJELERİNİ UNUTTUĞUNU DÜŞÜNEREK BU PROJELERE 4. YIL DEĞERLENDİRMELERİNDE YER VERMESİ ÜMİDİYLE 10 NUMARALI PROJELERİ HATIRLATIYOR VE RİZE BELEDİYESİ’NİN CEK CAK’LARLA DOLU KASAP’IN 3. YILLIK YAZILI DEĞERLENDİRMESİNİ NOKTASINA VİRGÜLÜNE DOKUNMADAN YAYINLIYORUZ…

İŞTE RİZE BELEDİYESİ’NİN 10 NUMARALI PROJELERİ:

1- Belediye Blokları, 2- Batı Park, 3- Cumhuriyet Meydanı 1. Etap, 4- Salarha Tüneli, 5- Sahil Düzenlemesi, 6- Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı, 7- Harikalar Diyarı Çocuk Dünyası, 8- Kadın Sosyal Yaşam Merkezi, 9- Çay Çarşısı, 10- Kuzey Güney Birleşmesi

BAŞKAN KASAP 3. YILI DEĞERLENDİRDİ…

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 3 Yıllık görev süreleri içinde Rize’deki faaliyetleri, tamamlanan ve devam eden projeleri duyurdu…

Başkan Kasap, 1 Nisan 2016- 1 Nisan 2017 yılına kadar geçen bir yıllık süre içerisinde, Üçüncü yılda yapılan çalışmaları Rize Basın yayın organları aracılığı ile kamuoyu ile paylaştı.

1- TİMYA VADİSİ UYGULAMA SAFHASINDA…

Başkan Kasap, faaliyetlerini şöyle sıraladı. “Rize açısından 1 Nisan 2016- 1 Nisan 2017 yılına oldukça önemli gelişmelerin yaşandığını ve üçüncü yılı geride bıraktıklarını söyledi. Özellikle 759 konutluk TOKİ Timya vadisi projesine On milyonu aşkın kira ödemesinin yapıldığını, bunun üç buçuk milyon liralık kısmı hak sahibi vatandaşlara Rize belediyesi tarafından yapıldı. 2017 ortasında Daire Kura çekimlerinin yapılacağı ve 2017 yıl sonunda hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti. ”

2- RİZE’NİN EN BÜYÜK SOSYAL PROJESİ OLACAK…

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteklediği Rize Sahil Külliye projesi 2. Etabı olan Kentsel Tasarım ve fizibilite çalışmaları devam etmektedir.

Belediye, mimari yapısı ve dokusuyla kentin genişleme alanı üzerinde yeni bir merkez olarak öngörülen çalışma, Rize’nin en büyük sosyal projesi ünvanına sahip olacak.

3- RİZE’MİZİ SEVİYORUZ…

Toplam 118 dekar alana farklı donatılara sahip kent ormanı Isırlık projesinin birinci etap çalışması bitirildiğini açıklayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ‘’ Isırlık Kent Ormanı ve Mesire Alanı, özellikle şehrimize gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olacak. Bu parkta mesire yerleri ile ailelerin rahatlıkla piknik yapabilecekleri alanlar olacak ve insanlar Rize’mizin eşsiz manzarası eşliğinde doğal güzellikleri doyasıya yaşayacaklardır’’ dedi.

4- MEYDAN PROJESİ İHALESİ YAPILDI…

Başkan Kasap, İki yeşil kardeş şehir Rize ve Bursa Büyükşehir belediyeleri birçok alanda işbirliği yaparak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı projesini de hayata geçiriyor.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Eylül 2016 yılında ihalesi yapılan projenin bir yıl içerisinde 1. Etap kaba inşaatının tamamlanması planlanmaktadır. Rize’nin ekonomik, kültürel ve sosyal alanında daha da gelişmesi için daima bir arayış içerisinde olmamız gerekiyor dedi.

5- İMAR PLANI REVİZYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI…

Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Reşat Kasap’ın, hassasiyetle üzerinde durduğu konulardan bir tanesi de bölgenin doğru, yaşanabilir ve sürdürülebilir plana kavuşması için İmar planı altlığı olan harita ve jeoloji- jeoteknik etüt ve haritaları ile revizyon çalışmaları idi. Hali hazır haritalarımız 2016 Haziran ayı itibarı ile belediyemize teslim edildi.

- 29 Şubat 2017 tarihi itibarıyla Revizyon İmar planımız ile yer teslimi yapılıp imar planı revizyon çalışmaları başlamıştır.

- Yağlıtaş mahallesinde 210 dönüm üzerindeki alanda Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verilmiş, Toki başkanlığı ile müzakereler sürmektedir.

- Toki ile yapılan protokol nezdinde Hayrat mahallesinde 13.1 hektarlık alanda Toki başkanlığına Belediye mülkiyetinde olan yer devredilmiş planlanan süreci tamamlanmış toplu konut alanı ilan edilerek çalışmalar devam etmektedir.

6- ENGELSİZ RİZE İÇİN, ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI…

Prof. Dr. Reşat Kasap, Ulaşılabilirlik kapsamında hissedilebilir zemin çalışmaları, Engellilerin evlerinden çıkabilmeleri, başkalarına ihtiyaç duymadan binalara ve açık alanlara ulaşabilmeleri toplumsal yaşama katılabilmeleri için, 3 bin metrelik hissedilebilir yürüyüş bandı, cadde üzerlerine 80 adet kaldırım rampası, Engelli asansörlerinin yapımı ve yol kenarlarındaki yağmur suyu olukları krom levha kapaklarla kapatılarak Rize’de yaşayan Engelli vatandaşlarımıza layık olduğu hizmet ulaştırılmış oldu.

7- 1446 KİŞİ BAŞKAN’LA BULUŞTU…

Çalışmalarının yalnızca projelerle sınırlı olmadığını bildiren Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Sosyal Belediyecilik kapsamında her hafta düzenli olarak yapılan Halk günü buluşmalarında 1446 vatandaşın Belediye Başkanı ile birebir görüşme sağladığını söyledi.

8- MAKİNA PARKI VE TEMİZLİK İŞLERİNE YENİ ARAÇLAR…

Başkan Kasap, “Rize sınırları içinde yaşayan tüm vatandaşlara hizmet götüren belediyemiz, Temizlik işleri Müdürlüğü ve Makine araç parkına yeni araç alımları yaptı. Bünyemize kattığımız 6 yeni İş Makinamızla çalışıp emek verdikçe, Rize’nin ışıl ışıl parlamasına, biraz daha güzelleştirilmesine katkı sağladık. Ayrıca Rize ve Trabzon katı atık birliği olarak Gazifikasyon yöntemiyle hem ber taraf etme hem de enerji üretebilen sistemin çalışmalarına günlük 160 ton evsel atık, 57.600 ton çöp TRABRİKAB’a aktardık” dedi.

9- HALK VE ÇEVRE SAĞLIĞI ÖNEMLİ…

“Çevreye Yönelik En Çok Yatırım Yapan İl Belediyesi” ödülüne sahip Rize Belediyesi, Vatandaşlarımız arasında çevre duyarlılığını arttırmak adına okullarımızda çevre bilincine yönelik eğitimlere ağırlık vererek, Halk sağlığı ve çevre sağlığı hizmetlerinin yürütüldüğü; ilaçlama servisi ; Su laboratuarı,

Sokak hayvanları Rehabilitasyon merkezinde kısırlaştırma aşılandırma ve tedavi amaçlı hizmetlere hassasiyet gösterdi. Rize Belediyemize layık görülen bu ödül, yürütmekte olduğumuz çalışmaların ve projelerimizin başarısının bir göstergesi oldu.

10- 16 BİN METRE KANALİZASYON 2550 SU ARIZA ONARIMI YAPILDI…

Başkan Kasap, Rize merkez mahallelerine Su ve Kanalizasyon altyapı hizmetlerini gerçekleştirmek için 11000 metre yeni içme suyu hattı döşendiğini; Su arıza birimi, 210 Adet yeni abone, 56 Adet Kanalizasyon abone, 670 Baca kapağı, 450 Parsel Bakım Onarım, 604 Adet Yağmursuyu Izgara Kare Döküm, 230 Adet Yağmur suyu Izgara yapım işlemini gerçekleştirmiştir. Çeşitli çaplarda toplam 9.500 m yeni kanalizasyon hattı, 6.500 m uzunluğunda yağmursuyu hattı ve Dere temizlikleri yapılarak bu yatırımların devam edeceğini açıkladı.

11-SOSYAL EĞİTSEL VE ŞEHİR ESTETİĞİ YENİDEN CANLANDIRILDI…

Rize’nin sosyal ve eğitsel çalışmalarına katkılarının aralıksız devam ettiğini dile getiren Başkan Kasap, 10 mahallenin muhtarlık ofislerinin anahtar teslimi yapıldığını; 8 ayrı noktada Halk Ekmek satış noktası oluşturulduğunu, 9 Adet üst geçit aydınlatmaları bitirildiğini söyledi. İlk Etüt merkezini Tophane mahallesinde hayata geçirip aynı yerde “Gençlik Eğitim Merkezi” ve “Bilim Sanat Merkezi”ni hayata geçirip eğitim alanında yaptığımız hamleyi sürdüreceğiz dedi. Halk günü buluşmalarında 1446 vatandaşla görüşme sağladıklarını dile getiren Başkan Kasap, “Aramıza Hoş Geldin Bebek” projesi ile 371 Aileye hediye paketlerinin teslim edildiği ve 690 Aile’ye gıda yardımı, 819 hayırsever’in bağışlarıyla 2031 kişi’ye giyim yardımı yapıldığını açıkladı.

12- MORG VE GASILHANE HİZMETİNDEN 1217 KİŞİ FAYDALANDI…

En önemli hizmetlerden biri haline gelen Defin işlemleri için Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Cenazenin yıkanması, kefenlemesi, mezar tahtası, 85 nakil ve 118 cenazenin şehir dışına gönderilme hizmetleri, Rize Belediyesi Mezarlık Şefliği bünyesinde Ekrem Orhon mahallesi Sahil Camii yanında oluşturulan Morg ve Gasılhane ünitesinden verilmektedir. Üçüncü yılımızda da bu hizmetten 1217 kişi ücretsiz faydalanmıştır” dedi.

13- TELEFERİK KAMULAŞTIRMALARI TAMAMLANDI…

Rize’nin Turizmine yardımcı olacak teleferik çalışmalarında teleferiğin oturtulacağı güney güzergahının tamamı kamulaştırılmış, Pilon ayaklarının kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir, Başkan Kasap, Yap işlet devret modeline göre proje son noktaya getirilip hayata geçirilecektir” dedi. Teleferik yerleşkesinin güney ayağında planlanan çalışmalar (Turizm ve Otel) devam etmektedir. Ayrıca “Yaş sebze meyve ve balık ticaretinin kalite, standart ve sağlık kurallarının uygun olarak serbest rekabet sistemi içerisinde yapılmasını sağlamak için, Hal müdürlüğünde üretici ve tüketiciler ile yaş sebze ve meyve ticaretini meslek edinenlerin çıkarlarını korumak, toptancı hallerini modern ve çağdaş bir alt yapı sistemine kavuşturmak amacı ile yeni düzenlemeler yapıldığını “ söyledi.

14- İLETİŞİM MERKEZİ 63 BİN ÇAĞRI ALDI …

Belediye Başkanı Kasap, “Günümüzün en stratejik önemine sahip ‘444 50 53’ Çağrı merkezimiz’e Üçüncü yılımızda 63 bin çağrı aldık. Sürekli büyüme trendi içerisinde olan İletişim merkezi sağlıklı bir

şekilde gelişmesine devam ederken, nitelikli personel istihdamı ile 13 bini aşkın İstek Şikayet ve Talep çağrısını ilgili birimlere ileterek çözümü noktasında geri bildirim yaptı.

15 – 51 KÜLTÜR VE SOSYAL FAALİYET GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Çağdaş bir Belediye olmanın yolu Sosyal etkinlikler yoluyla oluşacağının altını çizen Başkan Kasap; “Kültürel ve buna benzer birçok faaliyetleri sürdürme görevini bünyemizde taşıdık, sosyal ve kültürel 51 etkinlikte önder olma sorumluluğu üstlendik. Bayat Ekmeklerle Yemek Yarışması, Askıda yemek Uygulaması, Engellilere Aşçı yardımcılığı kursu ve 2 Akülü 4 Manuel olmak üzere 6 Adet Tekerlekli sandalye alınarak 6 engelli vatandaşımız 2016 yılında sevindirildi. Çaykur Genel Müdürlüğü önünde bulunan üst geçide yerleştirilen engelli asansörleri için hazırlanan elektronik kartlar Engelli vatandaşlarımıza teslim edildi.

16- FEN İŞLERİ 13 MİLYON’U AŞAN YATIRIM YAPTI…

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Üçüncü yıl faaliyetlerinde Fen işleri müdürlüğü ile alakalı şu ifadelere yer verdi; “ 16 milyon bütçeli Fen işleri birimi Çözüm odaklı hizmet ve yatırımlara büyük önem verdi. Muhtarlıklar ve vatandaşların talepleri doğrultusunda bütçesini zorlayan yatırımla; yol betonu kaldırım çalışmaları, perde ve taş duvar uygulamaları, Asfalt çalışmaları, kurban pazarı, Ayrıca Park bahçe müdürlüğü, Vatan savunmasında şehit olanlar anısına Anıt ve Anıt duvar, Çocuk oyun gurupları, vb. mal alım ihaleleri ile 46 mahallede hemşehrilerimizin sorunlarına çözüm üretti” dedi.

17- BAŞARILI ORGANİZASYONLARLA RİZE TEMSİL EDİLDİ…

Başkan Kasap; İkinci yılda İl dışında düzenlenen; Uluslar arası İstanbul Emitt Fuarı, Bursa Rize günleri, Fransa’nın Strazburg şehrinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, İstanbul da düzenlenen Etnospor festivali, Travel Turkey İzmir Uluslararası Turizm fuarları ve tanıtım günlerinde başarılı organizasyonlarla Rize’nin temsil edildiğini de sözlerine ekledi.

TEŞEKKÜRLER RİZE…

Rize Belediye Başkanı Prof Dr. Reşat Kasap, Üçüncü yıl görev süreci içerisinde STK’lar, kültür- sanat camiası, üniversite, kamu kurum ve kuruluşları ile pek çok verimli işbirliğine imza attıklarını, katkı sunan herkese ve her kuruluşa ayrı ayrı teşekkür ettiklerini duyurdu. Başkan Kasap, tüm çalışmalarında kendilerine güç veren meclis üyelerine, takım arkadaşlarına, yazılı ve görsel basının temsilcilerine ve kendilerine rehberlik eden Rize halkına teşekkür etti.