Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mevsimlik İşçi Müjdesi, Çaykur İşçisini Memnun Etmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mevsimlik İşçi Müjdesi, Çaykur İşçisini Memnun Etmedi
5620 sayılı kanuna göre en fazla 5 ay 29 gün çalışma hakkı olan Çaykur işçisi bu haktan genel itibari ile yararlanamadığından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 ay 29 gün açıklaması, Çaykur'da mevsimlik işçi olarak çalışan vatandaşları tatmin etmedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mevsimlik işçilerin çalışma sürelerini 4 ay daha uzatılmasını sağlayacak düzenlemeyi müjdelediği “23 bin mevsimlik işçilerin, halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek.“ açıklaması düzenlemeden yararlanma imkanı doğan Çaykur işçisini memnun etmedi.

5620 sayılı kanun ile kamuda en fazla 5 ay 29 gün çalışma şartına tabi olan Çaykur işçileri, bugüne kadar bu süreyi genel olarak tamamlayamayıp 4 ay çalıştırılıp kapı dışarı edildiklerinden 9 ay 29 gün çalışma imkanından faydalanacaklarına inanmadı.

Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren Çaykur mevsimlik işçilerinin derlenen bu tepkilerinde “5620 sayılı kanuna göre bizlerin 5 ay 29 gün çalışma imkanımız vardı. Fakat bizler bugüne kadar hiçbir zaman 5 ay 29 gün çalıştırılmadık, 4 ayı tamalayınca bizi kapı dışarı ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız yapılacak düzenlemeyle 9 ay 29 gün çalışma imkanımız olacağını söyledi. O düzenlemede alt limit yasal olarak düzenlenmedikten sonra 9 ay 29 gün çalışma imkanı olan bizleri yine 4 ay çalıştırıp kapı dışarı ederler. Bugüne kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olur.” ifadeleri yer alırken, bazı vatandaşlar ise sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda 900 bin taşeron işçisine kadro verilecek olmasına  rağmen 23 bin mevsimlik işçiye kadro verilmemesini eleştirdi.