Cumhurbaşkanı Gül Haftaya Rize'de

Cumhurbaşkanı Gül Haftaya Rize'de
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ardından 20 yıl sonra Rize’ye gelen ilk, Cumhuriyet tarihinde 5. Cumhurbaşkanı olacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Rize ziyaretine ait detaylar netleşiyor. Gül, 11 veya 12 Haziran’da Rize'yi ziyaret edecek. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in 1993 yılında Ardeşen Silah Sanayi (ASİLSAN)'ın resmi açılış törenine katılmasının ardından 20 yıl sonra Rize’ye gelen ilk Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olacak.

Gül'ün Rize ziyaretinin 2010 yılında gerçekleştirmeyi planladığı ancak gerçekleştiremeyip ileri bir tarihe ertelenen gezi amaçlı bir ziyaret olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Rize’yi ziyaret etmesi ile Rize’ye gelen Cumhurbaşkanı sayısı 5’e yükselecek. Daha önce Rize’yi ziyaret eden Cumhurbaşkanlarımız ise M.Kemal Atatürk, Celal Bayar, Kenan Evren ve Süleyman Demirel olmuştu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Kenan Evren’den sonra Rize’ye gelecek ilk Cumhurbaşkanı olacağı şeklinde daha önce sitemizde yer alan haberi; 1993 yılında 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den 20 yıl sonra Rize’ye gelecek ilk Cumhurbaşkanı olarak düzeltir ve yanlış bilgiden dolayı özür dileriz…