Cumhurbaşkanı Gül'den Kılıçdaroğlu'na Ret - VİDEO İZLE

Cumhurbaşkanı Gül'den Kılıçdaroğlu'na Ret - VİDEO İZLE
Rize, 20 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanına ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül burada halka hitap ettikten sonra gazetecilerin sorularına yanıt verdi.

Gül, burada halka hitaben kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Gül konuşmasında, "Rize bir çokdeğerli başbakan ve bakan çıkartan bir şehir. Başbakan Tayyip Erdoğan benim en kıymetliarkadaşlarımdan. Sizlerin huzurunu, mutluluğunu arttırmak için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Ardından Rize Valiliği'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili"Türkiye açık bir toplum olduğunu herkesin bilmesi gerekir. Barışçıl bir şekilde, şiddetin içinde olmayan her türlü gösteri ve açıklamaların olması gerektiğini her platformda dile getiriyoruz. Şiddet vatandaşların hayatını rahatsız edici noktaya varırsa bunu demokratik bir talep diyemeyiz. İtirazları varsa bunları dinlemek hepimizin görevidir. Farklı düşünceler hukuk çerçevesinde çözülmeli" diye konuştu.

abdullah-gul-rizede.20130612212642.jpg

Gül, Kılıçdaroğlu'nun zirve önerisine de, "Sayın Kılıçdaroğlu'yla görüşmüştüm. Bütün siyasi parti liderlerini bir araya getirmek de olabilir. Ama ben neticeye bakarım. Ama şu anki atmosfer içinde liderleri bir araya getirmek çözüme katkı vermez. Liderlerle bire bir görüşmek daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Bir gazetecinin Batı medyasının kurduğu provakatif dille ilgili sorusuna Gül, "Biz olup bitenleri nasıl izliyorsak başkaları da farklı yayınlar yapar. Olaylar anlatırken bunların nitelikleri güzel bir şekilde anlatılırsa bu da Türkiye'nin imajına zarar vermez. Başkalarını suçlamaya da gerek yok. Türkiye'deki farklı televizyonlar da olayları farklı şekilde yansıtıyor. Biz kendimize güvendikten sonra sorun yok" diye yanıt verdi.

Gül, polisin şiddet uyguladığı iddiasıyla ilgili soruyu da  "Gezi Parkı'nda ilk gün yaşananlar yanlıştı. Bunu İstanbul polisi de gördü. Dün davranışları daha farklıydı. İlk günkü yanlışa doğru derseniz inandırıcılığınız gider. Onun için dünkü davranışlarını gördünüz. Şiddet olmayan gösteriyi ayırt ediyoruz. Ama sizi de tehlikeye sokan gösterilere de izin vermeyeceğiz" şeklinde cevapladı.