Cumhurbaşkanı Kentinin İl Başkanı Avcı'dan 1 Mayıs Açıklaması

Cumhurbaşkanı Kentinin İl Başkanı Avcı'dan 1 Mayıs Açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baba ocağı Rize'de Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, “1 Mayıs gerçek anlamına Ak Parti döneminde kavuştu” dedi.

Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Türkiye’de 1 Mayıs’ın gerçek anlamına Ak Parti döneminde kavuştuğunu vurgulayan Avcı, yaptığı yazılı açıklama şu ifadelere yer verdi; “1 Mayıs alın terinin hakların ve özgürlüklerin günüdür. İlk olarak Avrupa’da çalışanlar tarafından 1889 yılında uluslararası çalışanlar günü olarak kabul edilen 1 Mayıs, bugün 166 ülkede kutlanmaktadır.

Türkiye’de yıllardır yasakların gölgesinde, korku ve gerginliklerle kutlanan, alanlarda emekçilerin hayatlarını kaybettiği günler olan 1 Mayıs; artık, AK Parti döneminde gerçek anlamına kavuşmuştur. İlk olarak 2008 yılında “Emek ve Dayanışma Günü” olarak kabul edilmiş, 2010 yılında Resmi Tatil statüsüne kavuşmuştur.

Bu adımlar şüphesiz 1 Mayıs kutlamalarının normalleşmesine, kavga, kan ve çatışma zemini olmaktan çıkarılmasına vesile olmuştur. Alanlarda kardeşliğin, birliğin ve özgürlüğün sesinin yükseleceği gün olması temennisi ile tüm emekçilerimizin ve çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyorum.”