İsmet KÖSOĞLU

İsmet KÖSOĞLU

Ovit Yolu-91

Ovit Yolu-91

Yıllardır yazarız. Nihayetinde önce temel atıldı sonra ışık göründü derken 2017 yılı sonu yani 4 ay sonra nasip olursa tünelden araçla geçeceğiz.

Her şey çok iyi, hayal edemediğimiz proje gerçek oluyor ama çoook eksiği var maalesef.

2018 yılından sonra Ovit tünelinden seyahat etmiş olacağız. Bundan böyle 2640 metre rakımlı birçok can alan, kar ve çığ tehlikesi olduğu için kış mevsiminde 4-5 ay kapanan zirveyi aşmayacağız.

Ortada bir gerçek var ki Tünelde Ulaşım tek şeritten sağlanacak. Bu ne zamana kadar devam eder açıklayan yok.

Ulaştırma Bakanı Sn. Ahmet Aslan her fırsatta Ovit Tünelinden tek tüple ulaşım yapılacağını söylüyor.

Burada biraz sitemkâr olacağım.

Biz bu tüneli tek tüple ulaşım yapılsın diye mi yaptık.

14700 metre uzunluğunda diğer tüp niye delindi. Başbakan Binali Yıldırım TC. Devletinin son başbakanı olarak Ovit Tünelinin önemini çok iyi biliyor. Bakanlığı döneminde yoğun çalışması ve takibi oldu. Bu tünelin temelini Cumhurbaşkanı attı.

Tünele çıkan karayolunda duble yol çalışması neden başlamıyor.

Daha önce bir yazımda yazmıştım ki ‘Karayolları Genel Müdürümü büyüktür yoksa Cumhurbaşkanı mı’?

Bu yolda Cumhurbaşkanının talimatı yerine gelmiyor maalesef.

Reisicumhur emrediyor Duble yol Tünelle birlikte yapılacak ama Karayolları Genel Müdürlüğü maalesef işi savsaklıyor. Tünele çıkan İkizdere-Sivrikaya arasındaki 24 km.lik mesafede yaprak sallanmaması neyin habercisi acaba.

Tekrarlıyorum Cumhurbaşkanımı daha yüksek makam Karayolları Genel Müdürlüğümü. Reis emrediyorsa bu yol Duble olarak en kısa sürede yapılmalı.

Sn. Cumhurbaşkanı partisinde Metal yorgunluğu var derken bu yorgunluk yalnız partide değil bürokraside de vardır. Karayollarında kökü değişimin zamandır.

AKP Rize yöneticilerinden Ovite çıkacağı talimatını Cumhurbaşkanının verdiği Duble yol konusunda bir çalışma görmedim duymadım.

Kısır çekişmeler bir tarafa bırakılarak Ovit Tüneline çıkacak duble yol için harekete geçin, fırsatlar geçiyor.2019 yılına fazla bir şey kalmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
13 Yorum
İsmet KÖSOĞLU Arşivi