Cüneyt Çakır Nani'yi attı, ortalık fena karıştı

Cüneyt Çakır Nani'yi attı, ortalık fena karıştı
M.United-Real Madrid karşılaşmasında Çakır, İngiliz ekibinden Nani'yi sahanın dışına attı, Ferguson bu karara çıldırdı.

Şampiyonlar Ligi 2. tur maçında Manchester United ile R.Madrid'i karşı karşıya getiren maçın 56. dakikasında çok tartışılacak bir pozisyon yaşandı. FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'ın Manchester United - Real Madrid karşılaşmasında ikinci yarının başlaması ile birilikte tansiyon çok yükseldi.

Cüneyt Çakır, karşılaşmanın 56. dakikasında Manchester Unitedlı Nani'ye kırmızı kart gösterdi. Hava topu mücadelesinde Nani'nin Arbeloa'ya yaptığı hareketein ardından tartışmasız kırmızı kartını çıkaran Çakır'a ev sahibi takım taraftarları büyük tepki gösterirken Sir Alex Ferguson, bulunduğu yerden kalkıp saha kenarına kadar geldi ve karara tepki gösterdi. Öte yandan Rio Ferdinand ve Ashley Young maçın ardından Cüneyt Çakır'ın yanına giderek alkışlarla protesto etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile Real Madrid arasında oynanan 2. Tur rövanş maçında, Madrid ekibinin tur atlamasından çok Cüneyt Çakır'ın yönetimi konuşuldu. Maçın 56. dakikasında Nani'yi Arbeola'ya tabanla girdiği gerekçesiyle oyundan atan Çakır'a büyük bir tepki vardı.

İlk santra düdüğünden sonra ara sıra sertleşmeler olsa da tartışmaya izin vermeyen Çakır, Nani'nin atılmasına kadar Di Maria'nın bacağına sarılan Patrice Evra'ya ve Real Madrid'den de Alvaro Arbeola'ya sarı kart gösterdi. Çakır dakikalar 56'yı gösterdiğinde ise Old Trafford'da maçın kaderini değiştiren bir karar verildi. Portekizli Nani havadan gelen topa doğru tabanıyla yükselirken yanından gelen Arbeola'yı düşürdü. Çakır bu hareketi kasti olarak yorumladı ve cebinden kırmızı kartını çıkardı.

Maç boyunca yerinden kalkmayan teknik direktör Sir Alex Ferguson bu kararla birlikte adeta çıldırdı. Sahaya giren deneyimli teknik adam 4. hakemle tartıştı. Ferguson'un maç sonunda ise çok sinirli olduğu görüldü.

cakir,-fergusonu-cildirtti-!.jpg

TEK POZİSYON BU DEĞİL

Cüneyt Çakır'ın tek tartışmalı kararı bu olmadı. Real Madrid'in 2. yarı bulduğu bir kornerde Rafael'in topa elle müdahale etmesini Çakır görmedi. Ramos'un 90+2 rakibine doğru yapmış olduğu müdahalede penaltı çalınmaması büyük tartışmaya yol açan kararlardı.

Deneyimli hakem, Manchester United'dan Patrice Evra ve Michael Carrick'e; Real Madrid'den ise Alvaro Arbeola, Kaka ve Pepe'ye sarı kartını çıkardı.

cuneyt-cakir-naniyi-atti,-ortalik-fena-karisti.jpg