Curling’de Büyük Başarı

Curling’de Büyük Başarı
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 03-10 Ocak 2018 tarihleri arasında Finlandiya'nın Lohja kentinde düzenlenen Dünya Gençler B Grubu Curling Şampiyonasında...

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 03-10 Ocak 2018 tarihleri arasında Finlandiya'nın Lohja kentinde düzenlenen Dünya Gençler B Grubu Curling Şampiyonasında Dünya ikincisi olan Kadın Millilerimizi kabul etti.

Ziyarette Curling Federasyon Başkanı Kenan Şebin, Yönetim Kurulu üyeleri Murat Akın, Erdal Karahan, Curling İl Temsilcisi Resul Çelebi ve sporcular; Berivan Polat, Mihriban Polat, Dilşat Yıldız, Canan Temuren ve Zeynep Özdemir hazır bulundu.

Finlandiya'nın Lohja kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonasında 22 kadın ve 23 erkek olmak üzere 45 takım mücadele etti. B Gurubu'ndan Estonya, Finlandiya, Letonya, Polonya, İspanya ve Slovenya ile mücadele eden Genç Kadın Milli Takımı, daha sonra Macaristan'ı 7-5 ve Letonya'yı 9-2 yenerek yarı finale yükseldi. Bu turda Norveç'i 3-2 mağlup eden milliler, finalde Çin'e 4-2 kaybetti ve organizasyonu ikinci sırada tamamladı.

Şampiyon sporculara kabulde birçok konuda tavsilerde bulunan Vali Azizoğlu, "Sizin gibi değerli sporcularımız Erzurum'u uluslararası arenada en güzel şekilde temsil ederek büyük bir başarıya imza atmıştır. Sporla bağınızı koparmayacağınız gibi hepiniz derslerinize iyi çalışıp, üniversitelerde güzel bölümlere yerleşmelisiniz" dedi.

Ziyaretin ardından Curling Federasyon Başkanı Kenan Şebin, yönetim kurulu üyeleri ve sporcular Vali Azizoğlu'na Curling Milli Takım Forması hediye ettiler.

Vali Azizoğlu'da ziyaret sonunda sporculara çeşitli hediyeler taktim etti.

Curling’de Büyük Başarı

Curling’de Büyük Başarı

Curling’de Büyük Başarı

Kaynak:IHA