Dağcılar Festival Kapsamında 3 Bin 650 Rakımlı Tatos Dağı Zirvesinde

Dağcılar Festival Kapsamında 3 Bin 650 Rakımlı Tatos Dağı Zirvesinde
Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOSK) tarafından Çayeli 4. Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği Festivali düzenlendi

Festival kapsamında Rize'nin Çayeli ilçesinde yurt içi ve yurt dışından toplam 83 kişi araçlarla Çamlıhemşin ilçesine bağlı Çiçekli Yaylası'na hareket etti. Dağcılar, yaklaşık 3 saatlik yürüyüşün ardından kamp yapacakları Tatos Dağı'nın alt kısmına varıp çadırlarını kurdu. Dağcılardan 32 kişilik ekip 3 bin 650 rakımlı Tatos Dağı zirvesine ulaştı. Zirveye çıkan dağcılar burada yanlarında getirdikleri Türk bayrağını astı. Daha sonra zirve ekibi yaklaşık 6 saatlik bir yürüyüşün ardından kamp alanına tekrar geri vardı. Daha sonra dağcılar, yürüyüşü tamamlayarak Çayeli ilçesine döndü.  

ÇAYDOSK Kulüp Başkanı Adem Köse, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl gerçekleştirdikleri dağcılık festivalinin ilk olma özelliği taşıdığını belirtti.

5 günlük bir festival kampını tamamladıklarını kaydeden Köse, "Daha önceki yıllar hep aynı dağlara etkinlik düzenleniyordu. Biz farklı bir etkinlik düzenlemek istedik. Festival için bu yıl daha önce hiç keşfedilmemiş Tatos Dağı'nı turizme kazandırmak istedik. Amacımız bilinenlerin dışındaki dağların da tanıtılması. Etkinlik kapsamında katılımcılar arasında çok güzel bir kaynaşma oldu." ifadelerini kullandı.

cayeli-doga-sporlari-kulubu-(caydosk)-tarafindan-cayeli-4.-uluslararasi-dagcilik-turizm-ve-yayla-senligi-festivali-duzenlendi-(1).jpgcayeli-doga-sporlari-kulubu-(caydosk)-tarafindan-cayeli-4.-uluslararasi-dagcilik-turizm-ve-yayla-senligi-festivali-duzenlendi-(2).jpgcayeli-doga-sporlari-kulubu-(caydosk)-tarafindan-cayeli-4.-uluslararasi-dagcilik-turizm-ve-yayla-senligi-festivali-duzenlendi-(3).jpgcayeli-doga-sporlari-kulubu-(caydosk)-tarafindan-cayeli-4.-uluslararasi-dagcilik-turizm-ve-yayla-senligi-festivali-duzenlendi-(4).jpgcayeli-doga-sporlari-kulubu-(caydosk)-tarafindan-cayeli-4.-uluslararasi-dagcilik-turizm-ve-yayla-senligi-festivali-duzenlendi-(5).jpgcayeli-doga-sporlari-kulubu-(caydosk)-tarafindan-cayeli-4.-uluslararasi-dagcilik-turizm-ve-yayla-senligi-festivali-duzenlendi-(6).jpgcayeli-doga-sporlari-kulubu-(caydosk)-tarafindan-cayeli-4.-uluslararasi-dagcilik-turizm-ve-yayla-senligi-festivali-duzenlendi-(7).jpgcayeli-doga-sporlari-kulubu-(caydosk)-tarafindan-cayeli-4.-uluslararasi-dagcilik-turizm-ve-yayla-senligi-festivali-duzenlendi-(8).jpgcayeli-doga-sporlari-kulubu-(caydosk)-tarafindan-cayeli-4.-uluslararasi-dagcilik-turizm-ve-yayla-senligi-festivali-duzenlendi-(9).jpg