Dağlardan Valilik Makamına İndiler

Dağlardan Valilik Makamına İndiler
Rize'nin gözde spor ve doğa spor kulüplerinden Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (VDDK), dağlardaki çalışmalarını Vali Çakır'a aktardı.

Rize’de aktif olarak faaliyet gösteren doğa kulüplerinden Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri Vali Nurullah Çakır’ı makamında ziyaret ederek kulübün çalışmaları hakkında bilgi sundu.

VDDK Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu ziyaret esnasında yaptığı açıklamada, "Kulüp olarak yaşadığımız yerleri, sahip olduğumuz değerleri tanıma ve tanıtma amacındayız. Gitmediğimiz yer bizim değildir anlayışıyla memleketimizin her köşesine ayak basma niyetini taşıyoruz." dedi.

Kalcıoğlu, Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü olarak, dağcılık sporunu geniş kesimlere yaymanın dışında Rize dağlarını ve kültürünü tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, "Bu tür geziler hem kültürel gezilerdir hem de insanın kendine yolculuğudur." dedi.

Vali Çakır, dağcılığın bir takım teorik ve pratik eğitimlerin öğrenilmesi ve uygulanması sonrasında yapılması gerektiğini ifade ettiği konuşmasında turizmcilerin dağcılarla ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Çakır, ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirdiği konuşmasında VDDK Başkanı Kalcıoğlu ile üyelerine yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür etti.

Ziyaretin ardından kulübün düzenlediği bir doğa yürüyüşü sırasında kulüp üyesi tarafından çekilen Sal Yaylasından Pokut Dağının sisli görüntüsünün yer aldığı fotoğraf Vali Çakır’a hediye edildi.

vercenik-dagcilik-ve-doga-kulubu-uyeleri-vali-cakir’i-ziyaret-etti-1.jpg