Daha Yaşanılası Bir Dünya İçin Yerel Tohum Kullanmanın Önemi Rize'de Anlatıldı

Daha Yaşanılası Bir Dünya İçin Yerel Tohum Kullanmanın Önemi Rize'de Anlatıldı
Güneysu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Yerel Tohum Toplama ve Yayma Projesi kapsamında ilçedeki İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ortaokulu ve Ulucami İlkokulu öğrencileri için eğitim programı düzenlendi.

Güneysu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince yürütülmekte olan "Yerel Tohum Toplama ve Yayma Projesi" kapsamında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Ortaokulu ve Ulucami İlkokulu öğrencilerine yönelik giderek kimyasallaşan ve hastalıkların arttığı, doğal kaynakların azaldığı dünyamızda gelecek nesillere daha yaşanılası bir dünya bırakmak için yerel tohum kullanmanın, koruyup yeni nesillere aktarabilmenin önemi ile farkındalık oluşturabilmek için eğitim ve etkinlik programı düzenlendi.

Eğitimde öğrencilerin görmediği ülkemizin farklı bölgelerinde yetiştirilen kolza, şeker pancarı, pamuk, havuç, buğday, arpa, üçgül, fiğ vb. tarım ürünlerine ait tohum kataloğu incelemesi de yapıldı.

Öğrenciler atalarımızdan miras kalan yerel tohumları saklandıkları yerden çıkarıp bir araya getirdi. Müdürlük teknik personellerince tasnif edilen tohumlar akabinde çiftçi ailelere kayıt altına alınarak çoğaltmak şartı ile dağıtıldı. Dağıtılan tohumların gelişim süresi hasat sezonuna kadar teknik personellerce gözlem altında olacak.

daha-yasanilasi-bir-dunya-icin-guneysuda-yerel-tohum-kullanmanin-onemi-anlatildi-(8).jpgdaha-yasanilasi-bir-dunya-icin-guneysuda-yerel-tohum-kullanmanin-onemi-anlatildi-(3).jpgdaha-yasanilasi-bir-dunya-icin-guneysuda-yerel-tohum-kullanmanin-onemi-anlatildi-(2).jpgdaha-yasanilasi-bir-dunya-icin-guneysuda-yerel-tohum-kullanmanin-onemi-anlatildi-(7).jpgdaha-yasanilasi-bir-dunya-icin-guneysuda-yerel-tohum-kullanmanin-onemi-anlatildi-(1).jpgdaha-yasanilasi-bir-dunya-icin-guneysuda-yerel-tohum-kullanmanin-onemi-anlatildi-(11).jpgdaha-yasanilasi-bir-dunya-icin-guneysuda-yerel-tohum-kullanmanin-onemi-anlatildi-(5).jpgdaha-yasanilasi-bir-dunya-icin-guneysuda-yerel-tohum-kullanmanin-onemi-anlatildi-(9).jpgdaha-yasanilasi-bir-dunya-icin-guneysuda-yerel-tohum-kullanmanin-onemi-anlatildi-(12).jpgdaha-yasanilasi-bir-dunya-icin-guneysuda-yerel-tohum-kullanmanin-onemi-anlatildi-(13).jpgdaha-yasanilasi-bir-dunya-icin-guneysuda-yerel-tohum-kullanmanin-onemi-anlatildi-(10).jpg