Daire Başkanı Akbulut, Rize'de Konferans Verdi

Daire Başkanı Akbulut, Rize'de Konferans Verdi
Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut tarafından Rize’de “Misyon ve Toplumsal Fonksiyonlar Açısından Aile ve Dini Rehberlik Büroları” konferansı verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi kursiyerlerine ve İlahiyat Fakültesi öğrencilerine, “Misyon ve Toplumsal Fonksiyonlar Açısından Aile ve Dini Rehberlik Büroları” konulu konferans verdi.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftü Yardımcısı İsmail Temel, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu'nda görevli Vaizler, İhtisas Merkezi Öğretim Görevlileri  ve kursiyerlerin katıldığı konferans, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İhtisas Merkezi Müdürünün selâmlama konuşmasıyla başladı.

sedide-akbulut-rizede-konferans-verdi-(11).jpgsedide-akbulut-rizede-konferans-verdi-(4).jpgsedide-akbulut-rizede-konferans-verdi-(10).jpg

Konferansta, Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının 81 il ve 253 ilçede teşkilatlandığını belirten Daire Başkanı Sedide Akbulut, “Aile ve Dini Rehberlik Dairesinin misyonu, vizyonu, hedefi, görevi, ilkeleri, işleyişi ve önemi hakkında bilgi verdi. Akbulut, kültürümüzden beslenen, millî ve manevî değerlere bağlı bir aile yapısının kurulması ve korunması bilinciyle çalışmalarımızı planlamalı ve ayrım gözetmeksizin büromuza danışan bütün vatandaşlarımıza kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla hizmet sunmalıyız” dedi.

sedide-akbulut-rizede-konferans-verdi-(5).jpg

Aile ve Dini Rehberlik Vaizliği uygulamasından söz eden ve ilk defa geçen yıl bu alanda atama yapıldığını belirten Akbulut, Manevi Destek ve Manevi Bakım Uzmanlığı konusunda da çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Her şeyin Diyanet’ten ve din görevlilerinden beklendiği bir zamanda yaşandığını belirten Akbulut, “Bu beklentileri dikkate alarak üzerimize düşen büyük sorumluluğun farkında olmalı ve ona göre fedakarca çalışmalıyız” diye konuştu.

Daire Başkanı Akbulut, ayrıca müftülük bünyesindeki büroyu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

sedide-akbulut-rizede-konferans-verdi-(9).jpgsedide-akbulut-rizede-konferans-verdi-(2).jpgsedide-akbulut-rizede-konferans-verdi-(3).jpgsedide-akbulut-rizede-konferans-verdi-(1).jpg

sedide-akbulut-rizede-konferans-verdi-(7).jpgsedide-akbulut-rizede-konferans-verdi-(8).jpgsedide-akbulut-rizede-konferans-verdi-(6).jpg