Darbe tehdidi yok, 5 darbe var

Darbe tehdidi yok, 5 darbe var
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş 28 Şubat'ta darbe tehdidi tartışmalarını değerlendirdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı prof. Dr. Numan Kurtulmuş 28 Şubat'ın yıldönümünde darbe tartışmalarını değerlendirdi. Türkiye'de darbe tehdidi var mı yok mu tartışmaları olduğunu anımsatan Kurtulmuş, ''Darbe tehdidi yok, 5 tane darbe var'' dedi.

Kurtulmuş, ''Türkiye'de darbeler döneminin kapatmanın yegane yolu Anayasa yapmak için milletin önünü açmaktır'' diye konuştu. Hükümetin bu konuda bir niyet ortaya koyduğu takdirde Saadet Partisi olarak arkasında olacaklarını ifade eden Kurtulmuş, ancak 'bir kaç madde değişikliği yapalım' derlerse, bunun yeniden kamplaşmaya yol açacağını ileri sürdü.

TÜRBAN SORUNU SÜRÜYOR
AK Parti'nin yüzde 47 oyla iktidara geldiğini hatırlatan Kurtulmuş, şöyle konuştu:
''Bir kararlılık gösterdiniz. 'Başörtülü eşi olan birisini Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne oturtturmayız' dediler. Direndiniz, Cumhurbaşkanlığı seçimini sağladınız. Ama ondan daha önemli bir adım attı bu hükümet. Bunu da tebrik ederim. Cumhurbaşkanının halk tarafından atanmasının adımı gerçekleştirildi. Şimdi 28 Şubattayız. 28 Şubat denilince akla gelen en katmerli zulümlerden bir tanesi başörtülü kızlarımızın üniversite kapılarından geri gönderilmesidir. Evet, sayın Cumhurbaşkanı eşinin Çankaya Köşkü'nde oturması çok güzel bir adım da mesele sadece Çankaya Köşkü'nde başörtülü bir hanımın oturması değil. Bu milletin başörtülü evlatlarına yapılan zulümlerin sona erdirilmesi. Özgürlük alanlarının önünün açılmasıdır. Onu yapma iradesini bulanlardan millet adına ricamız, bunu yapma iradesini de ortaya koymaktır.

YENİ ANAYASA ŞART
Bütün bunları ortaya koyacak, bu memlekette etnik kökeni bakımından, mezhebi, tercihi bakımından, kılık kıyafeti bakımından, dini diyaneti bakımından, kimsenin kendisini ikinci sınıf vatandaş olarak görmediği, yeni demokratik bir sistemi inşa etmek ve bunu yaparken de bu sürece öncelikli olarak herkesin özde vatandaş olarak kendini gördüğü yeni bir Anayasayı millete yaptırmakla sürece başlamaktır.''