Darbeyi TV’den Öğrenince Gözyaşlarına Boğulan Asker Memleketi Rize'de

Darbeyi TV’den Öğrenince Gözyaşlarına Boğulan Asker Memleketi Rize'de
Askerliğinin tamamlanmasına 2 gün kalmışken 15 Temmuz 'da tatbikat emriyle sokağa çıkan ve darbe girişimini alışveriş yapmak için girdiği dükkanda televizyondan öğrenen Rizeli asker Resul Nişancı, memleketi Rize'de.

Rizeli asker Resul Nişancı, memleketi Rize’nin Fındıklı ilçesinde düzenlenmekte olan ve darbe girişimi dolayısıyla konserlerin iptal edildiği 7. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivaline katıldı. Nişancı, sırtına taktığı Türk bayrağı ile festivalde sahneye çıkarak vatandaşları selamladı.

resul-nisanci-darbeyi-tv’den-ogrenince-gozyaslarina-bogulan-asker--(2).jpgresul-nisanci-darbeyi-tv’den-ogrenince-gozyaslarina-bogulan-asker--(1).jpgresul-nisanci-darbeyi-tv’den-ogrenince-gozyaslarina-bogulan-asker--(3).jpg

Alçak darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz gecesi ''tatbikat var' deyip yataklarından kaldırılıp tanklarla İstanbul Valiliği'ne götürülen erler, darbe girişimini marketteki televizyondan öğrenmiş, gördükleri karşısında şoka giren askerler neye uğradığını şaşırmıştı. Vatansever askerlerimiz 'Biz nasıl vatanımızı böleriz' diyerek gözyaşları içinde bayrağı öpüp milletin safına geçmişti.

7. Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali, Rize'de başladı. Rize'nin Fındıklı ilçesinde düzenlenen festivale 8 ülkeden yaklaşık 400 kişilik halk dansları topluluğu katıldı. Yurt içi ve yurt dışından gelen halk oyunları ekiplerinin yer aldığı kortej yürüyüşü ile FETÖ'nün darbe girişimi de protesto edildi.

Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen festival kapsamında Fındıklı'ya gelen halk oyunları ekipleri, Fındıklı Belediye Başkanı Adnan Özbalaban'ı makamında ziyaret etti. 

Ziyaretin ardından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi dolayısıyla Türk bayraklarıyla kortej oluşturuldu. Fındıklı Merkez Camisi önünden başlayan yürüyüşe, Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın yanı sıra siyasi partiler ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile yurt içi ve yurt dışından gelen halk oyunları ekipleri katıldı.

7.-uluslararasi-tulum-ve-muzik-festivali-rize-(2).jpg

Halk oyunları ekiplerinin burada gösterilerini sunmalarının ardından konuşan Rize Valisi Bektaş, bu manzaranın olağanüstü haldeki bir ülkeye benzemediğini söyledi. Bektaş, "Aslında çok olağan bir hayat sürdürdüğümüzü uzak ülkelerden gelen misafirler de görüyorlar. Ama başka bir algı yönetimi ve propaganda yapmaya çalışanlar da var. Dış ülkelerden gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyor, kendilerini bu zor zamandaki dostluklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Düşmanlarımızı belki unuturuz ama dostlarımızı unutmayacağız" diye konuştu.

Bu arada, 15 Temmuz 'da tatbikat emriyle sokağa çıkan ve darbe girişimini alışveriş yapmak için girdiği dükkanda öğrenen asker Resul Nişancı da festivale katıldı. Fındıklılı olan Nişancı, sırtına taktığı Türk bayrağı ile festivalde sahneye çıkarak vatandaşları selamladı.

Öte yandan, darbe girişimi dolayısıyla yapılacak konserlerin iptal edildiği bildirildi.

Artvin'in Hopa ve Murgul ilçelerinde yapılacak etkinliklerle devam edecek olan festival, 7 Ağustos'ta Artvin'de sona erecek.

7.-uluslararasi-tulum-ve-muzik-festivali-rize.jpg

7.-uluslararasi-tulum-ve-muzik-festivali-rize-(1).jpg7.-uluslararasi-tulum-ve-muzik-festivali-rize-(3).jpg7.-uluslararasi-tulum-ve-muzik-festivali-rize-(4).jpg7.-uluslararasi-tulum-ve-muzik-festivali-rize-(5).jpg

7.-uluslararasi-tulum-ve-muzik-festivali-rize-(8).jpg7.-uluslararasi-tulum-ve-muzik-festivali-rize-(14).jpg7.-uluslararasi-tulum-ve-muzik-festivali-rize-(11).jpg7.-uluslararasi-tulum-ve-muzik-festivali-rize-(12).jpg