Davos'tan Başbakan'a Davet

Davos'tan Başbakan'a Davet
Davos'ta kıyamet koptu, Başbakan 'bir daha da gitmem' dedi. Ama Davos Başkanı, 'Türkiye'siz olmaz' diyerek davet yolladı.

Dünya Ekonomik Forumu'nun kurucusu ve Başkanı Klaus Schwab, Davos'ta Türkiye'nin bu yıl zirvede hükümet düzeyinde temsil edilmemesine çok üzüldüğünü vurgulayarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 10 gün önce mektup yazarak davet ettiğini açıkladı.

CNBC-e'nin sorularını yanıtlayan Schwab, geçen yıl Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez arasında yaşanan 'one minute' krizi nedeniyle Türkiye'nin hükümet düzeyinde temsil edilmemesi konusunda “Sayın Erdoğan'a kişisel bir mektup yazdım. Davos'un Türk-İsrail ilişkilerine dahil edilmemesi gerektiğini söyledim. Önümüzdeki yıllara bakıyoruz, geleceklerini umuyorum. Tekrar onlara hoşgeldin diyeceğiz. Türkiye'den yine katılımı için kollarımızı açacağız” diye konuştu.

TÜRKİYE İLE KİŞİSEL BAĞIM VAR

Schwab “Geçen sene Davos'la hiç ilgisi olmayan İsrail-Türkiye ilişkileriyle ilgili olarak gerginliğe dayalı olay yaşandı. Davos diyalog yeridir, çatışma yeri değildir. Bu olayın yaşanmasına çok üzüldük. Daha da üzüldüğümüz Türk hükümetinin burada bu yıl iyi bir şekilde temsil edilmemesi, hatta hiç temsil edilmemesi. Özal da dostumdu. Bu yüzden Türkiye kadar kişisel bağımlılığımın yüksek olduğu bir ülke yok” dedi. Schwab “Geçen seneki olay Davos'un imajını zedeledi mi” sorusuna ise “Hayır. Rekor katılım var. Özellikle Çin ve Hindistan’dan geniş katılım var” yanıtını verdi