Davutoğlu'ndan Avrupa Birliği'ne Rest

Davutoğlu'ndan Avrupa Birliği'ne Rest
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu "Onlar yoluna biz yolumuza" diyerek AB'ye rest çekti.

Başbakan Yardımcı Bülent Arınç ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi tarafından Salihli ilçesinde düzenlenen Manisa teşkilat içi eğitim toplantısına katıldı.

AB'yle ilişkilerle ilgili olarak 4 yıldır bir kaygı içerisinde olmadıklarını ifade eden Bakan Davutoğlu, "Öyle veya böyle, 'şu ülke ne der' diye düşünmeden yolumuza deva ediyoruz. Avrupa Birliği üyelik sürecini açarsa eyvallah başımızın üstünde yeri var. Stratejik hedefimizdir devam ederiz. Açmazsa onlar yollarına biz yolumuza. Kimin ne yol açacağını herkes görecek. Şu veya bu ülke bizimle ilişkiler içerisinde olursa her zaman herkesle iyi ilişkiler içerisinde olmak isteriz. Ama hiçbir zaman hiçbir dış politika kararını alırken milletin duygusu hissiyatı ve değerleri dışında hiçbir şeyi kriter olarak almayız. " şeklinde konuştu.

"ÖZÜR DİLEMEYİ ÖĞRENECEKLER"

İsrail'in özür dilemesiyle ilgili birçok devletin arabulucuk yapmaya çalıştığını kaydeden Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Herkes arabulucuk yapmaya çalıştı, 'ne olur özür diliyorum' yerine 'üzgünüm' deseler. 'Bu kadar önemli mi?' Bu kadar önemli! Çünkü biz hiçbir milleti seçilmiş bir millet olarak görmüyoruz, aşağı bir tabaka olarak da görmüyoruz. Bizim için bütün insanlar eşit. Onlar da özür dilemeyi öğrenecekler. Öğrenecekler ki eşit olduklarını bilsinler, öğrenecekler ki Filistinlilerin acıları da bir nebze dinsin. O günleri hatırlayın Biz bu şartları ileri sürdüğümüzde muhalefet partileri 'Bu mümkün değil' dediler. Uluslararası ilişkileri çok bildiğini düşünen ama hep eski kafayla dışarıdan gelen makaleleri tercüme etmekten başka bir işleri olmayan köşe yazarları 'Bu mümkün değil' dediler. Hatta sayın Kemal Kılıçdaoğlu, onlar bize 'sayın' demezler hakaret ederler ama biz medeniyiz 'sayın' da deriz. Sayın Kılıçdaroğlu, İsrail gazetesine bizi eleştiren demeçler verdi. Türk-İsrail dostluğunun ne kadar önemle olduğunu ve bu dostluğu AK Parti'nin nasıl bozduğu söyledi. Bakın cuma günü ki, 10 gün bu müzakereler sürdü pek kimsenin haberi olmadan. Geçen cuma günü bu üç şartın yerine getirildiğini ilan edilen açıklamalar yapıldı. Hem Amerika tarafından hem de İsrail tarafından. Onun ardından bizde teyit edici açıklama yaptık. CHP'den bir söz duydunuz mu? Duymazsınız. MHP'den duydunuz mu? Duymazsınız. Ama nedir burada esas mesele biliyor musunuz? CHP'yi söylüyorum özellikle. Onlar millet ile sevinmeyi bilmezler millet ile üzülmeyi bilmezler. Millet ile olan bağları sadece seçimden seçime oy isteme bağlarıdır. Bütün bir millet, eminim vatanperver CHP seçmeni de bu özür bu gelişme dolayısıyla büyük gurur duydu. Çünkü ben yolda, sokakta gördüğüm vatandaşta ve bana gelen mesajlarda hatta ismini zikretmeden söyleyeyim, 'Ben kemikleşmiş X partisi mensubuyum. Ama bize yaşattığınız onur dolayısıyla size saygı duyuyorum.' diye mesajlar geldi. Benim SMS ve adreslerime. Ama CHP tek bir şey söylemedi. Kötü de diyemedi ama iyi oldu da diyemedi. Ne yaptılar biliyor musunuz. Son derece alakasız bir şekilde tekrar bana bir gensoru daha verdiler. Geçen sene 2 gen soru vermişlerdi Suriye konusunda. Allah'ın huzurunda hem mazlumların duası ile gideceğiz hem de bu gensoruları madalya olarak götüreceğiz.