Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye 3 teklif, 3 mesaj

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye 3 teklif, 3 mesaj
AK Parti ile CHP arasında koalisyon defteri kapandı. Davutoğlu-Bahçeli görüşmesinden çıkacak sonuç, siyasetin rotasını çizecek.

AK Parti ile CHP arasında koalisyon defterinin kapanmasının ardından Başkent, yarın yapılacak Davutoğlu-Bahçeli görüşmesine odaklandı. Görüşmeden çıkacak sonuç, siyasetin rotasını çizmesi bakımından önem taşıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli ile görüşmeye üç mesaj ve üç teklifle gidecek. Davutoğlu'nun, şu teklifleri gündeme getireceği kaydediliyor:
- Davutoğlu, Bahçeli'ye CHP'ye de sunduğu “sınırlı süreli koalisyon” önerisi ile gidecek. Eğer Bahçeli bu fikre sıcak bakarsa, 23 Ağustos'a kalmadan gereken adım atılacak. Ancak Bahçeli'nin sergilediği tavır dolayısıyla bu ihtimalin güçlüğüne dikkat çekiliyor.
- Seçime endeksli bir azınlık hükümeti kurulması ve belli bir takvim içinde seçime gidilmesi, önerilerden biri olacak. Bahçeli'nin daha önce sıcak bakmadığı bu öneriye, yeni tablo karşısında nasıl bir cevap vereceği bekleniyor. Kulislerde, bu ihtimalin de düşük olduğu belirtiliyor.
- Zaman geçirilmeden, Ekim'de erken seçim yapılması. Bu konuda da 18 veya 25 Ekim önerisinde bulunulacak. Seçime, mevcut hükümetle gidilmesi öngörülüyor.
Davutoğlu'nun görüşmede gündeme getireceği belirtilen hassasiyetler şöyle sıralanıyor:
- Seçim ve hükümet kararını Cumhurbaşkanı'na gitmeden biz verelim, “Gerekirse üç lider bir araya gelelim ve ortak bir tarih belirleyerek bu dönemi aşalım” mesajı verecek.
- Bizim ne yapacağımızı değil, sizden sizin ne yapmak istediğinizi öğrenmeyi bekliyoruz.
- Davutoğlu, “Saraya sırtını dönsün” diyen Bahçeli'ye, “Bizim Sayın Cumhurbaşkanımızla görüş ayrılığımız yok. Uyum içinde çalışmayı sürdüreceğiz” mesajını vereceği kaydediliyor.