Davutoğlu'ndan Cerattepe Açıklaması

Davutoğlu'ndan Cerattepe Açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Valiliğinde aldığı il brifinginin ardından, ele alınan konulara ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken 'Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti' ile ilgili soruyu cevaplandırdı.

Bir basın mensubunun Artvin'de faaliyete geçirilmesi planlanan maden ocağı çalışmalarına ilişkin tartışmalarla ilgili görüşlerini sorması üzerine Davutoğlu, "Doğal kaynakları dar olmakla birlikte maden kaynakları zengin olan bir ülke olarak bu kaynakları değerlendirmek de bizim ülkemizin ekonomik zenginliği bağlamında bir görevimizdir" dedi.

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti: "Bütün bunlar yerin altında kalsın dokunmayalım' derseniz bu sefer biz bütün bunları dışarıdan ithal etmek durumunda kalacağız, ihtiyaçları karşılayamayacağız ve zenginliğimizi dışarı ihraç edemeyeceğiz cari açık dahil bir çok sıkıntı da doğacak. Dolayısıyla gelin Artvinlilere de sesleniyorum; bütün çevreci ya da enerji ağırlıklı olarak düşünen sivil toplum kuruluşlarına da bu iki prensipte anlaşalım. Çevreyi koruyacağız, yer altı zenginliğimizi de ekonomimize katkı olarak sunacağız. Bu ikisi uzlaşmaz hedefler değil. Bunları birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum. Burada olmaması gereken şey şu, 'nasıl olsa bir fırsat bulduk, mademki Artvin'de böyle bir hassasiyet var. Dolayısıyla kamu düzenini de yok sayarak gidelim, orada bir provokasyon yapalım, hükümete de eleştiri yöneltelim, hükümeti de suçlayalım bu bir fırsattır' diye düşünenler de varsa işte o fırsatçılara da taviz vermeyiz. Onun da bilinmesini isterim. Her şeyi konuşuruz ama böyle bir provokasyon çıkarmak kastıyla birisine bir şey yönelirse de Türkiye hukuk devleti gerekli tedbiri alır."