Davutoğlu'ndan karayolları işçilerine müjde!

Davutoğlu'ndan karayolları işçilerine müjde!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, karayolları işçilerine müjdeyi verdi. Davutoğlu: '6 bin 417 işçinin kadrosu hayırlı olsun' dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yol-İş Sendikası'nın programına katıldı. Davutoğlu konuşmasında, karayolları işçilerine kadro müjdesi verdi. Başbakan Davutoğlu: "Bugün sizlerle hem bir bayram kutlaması hem birmüjde için bir aradayız. 6 bin 417 karayolları işçisinin kadrosu hayırlı olsun" dedi.

Taksim'de hayatını kaybedenlere baş sağlığı mesajı ileten Davutoğlu: "1977'de Taksim'de hayatını kaybedenlerin ailesine taziyelerimi sunuyorum. Türkiye'yi kana bulamak kaosa sürüklemek istediler. Vatan evlatlarını sağcı-solcu, şucu-bucu diye ayırdılar. 1 Mayıs'ı bir düğün gibi, şölen gibi kutlayalım" ifadelerini kullandı.

Başbakan Davutoğlu 1 Mayıs'ın işçi bayramı olduğunu vurgulayarak, "AK Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın işçilerimize en güzel hediyelerinden biri 1 Mayıs'ı bir tabu yıkarak tekrar işçi bayramı yapmış olmasıdır. 1 Mayıs bundan sonra 12 Eylül darbelerinin yasaklamalarından bir daha etkilenmeyecek ve ebediyete kadar emek günü, dayanışma günü olacaktır" mesajını verdi.

Davutoğlu asıl işçi yardımcı işçi ayrımcılığını yapacaklarını belirterek: "2008’den bu yana 6 milyon yeni iş imkanı açtık.Önümüzde bulduğumuz taşeron işçi problemini çözmek için bir çok adım attık.Asıl iş yapan hiç kimse taşeron işçisi olarak çalışmayacak. Karayolları’nda çalışan taşeron işçiler asıl iş yaptıklarından dolayı bu karar verildi.Bütün sektörlerde de ayrımı tek tek yapacağız asıl işte çalışan işçilerimize ise seçim sonrası müjdeyi vereceğiz." şeklinde konuştu.