Deaş Ve Pkk’nın Uyuşturucu Trafiğine Darbe

Deaş Ve Pkk’nın Uyuşturucu Trafiğine Darbe
Suriye'de Özgür Suriye Ordusu ile Kilis İl Emniyet Müdürlüğü ve Azez Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerinin...

Suriye'de Özgür Suriye Ordusu ile Kilis İl Emniyet Müdürlüğü ve Azez Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerinin iki farklı operasyonu sonucu terör örgütü PKK ve DEAŞ'ın uyuşturucu trafiğine darbe vuruldu.

Terör örgütleri PKK ve DEAŞ'ın Suriye'nin farklı bölgelerinde yürüttüğü uyuşturucu trafiği gerçekleştirilen iki farklı operasyonla engellendi. İlk olarak Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde Suriye'nin Halep iline bağlı Azez ilçesinde, Kilis İl Emniyet Müdürlüğü ve Azez Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri dün ortak operasyon gerçekleştirdi. PKK'nın uyuşturucu ticaretine yönelik operasyonda 2 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Açıklamada, teröristlerin uyuşturucuları Menbiç istikametinden gelip Azez bölgesinden Türkiye'ye sokmayı planladıkları kaydedildi. PKK terör örgütüne ait bir araçta yapılan aramalar sonucu 6 adet siyah poşet ele geçirildi. Araçta, sarımsak ve sarımsak suyu ile kamufle edilen poşetlerde 120 paket içerisinde toplam 2 milyon adet uyuşturucu hap bulundu. Terör örgütüne ait araçta uyuşturucuların yanı sıra bulunan 1 adet uzun namlulu AK-47 tüfek, 2 adet tabanca ve bu silahlara ait çok sayıda mermi, 3 adet el bombası, 2 adet cep telefonu ile örgütsel kimlik ve dokümana el konuldu.

DEAŞ'IN 1.4 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDEKİ UYUŞTURUCU HAPLARI ELE GEÇİRİLDİ

İkinci operasyon ise Suriye'nin Irak-Ürdün sınırındaki El Tenef bölgesinde gerçekleştirildi. Bu kez hedef terör örgütü DEAŞ oldu. Özgür Suriye Ordusunun Devrim Komandoları Suriye'nin Irak-Ürdün sınırındaki El Tenef bölgesinde DEAŞ'ın elinde bulunan 300 bin adet uyuşturucu hap ele geçirdi. Operasyonun detayları ise Uluslararası Koalisyon tarafından açıklandı. El Tenef bölgesindeki askeri üs yakınlarında yapılan operasyon sırasında DEAŞ'tan ele geçirilen 300 bin adet uyuşturucu hapın 1.4 milyar dolar değerinde olduğu kaydedildi. Uyuşturucunun, DEAŞ militanlarının günlerce uyanık kalmalarını ve bu yüzden de suçluluk, korku veya yorgunluk hissetmeden terör eylemi gerçekleştirmeyi sağladığı gerekçesiyle militanların bu uyuşturucuyu kullandığı öğrenildi.

Kaynak:IHA