Dedesinin İsmini Verdiği Okula Bu Kez Kendisini Zincirledi

Dedesinin İsmini Verdiği Okula Bu Kez Kendisini Zincirledi
Rize’de yaptırılan bir okuldaki hak edişlerini alamadığı gerekçesi ile aylar önce okula dedesinin adını vererek durumu protesto eden mermer ustası, bu kez okulun girişine kendisini zincirledi.

Rize’nin Muradiye beldesinde yaptırılan Adalet Meslek Yüksek Okulu binası, inşaatın yüklenici firması iflas edince tamamlanamadı. Yüklenici firma iflas edince firmanın çalıştığı taşeronlar da firmadan alacaklarını tahsil edemedi.

Yüklenici firmadan yaklaşık 1 milyon TL alacağı olduğunu ileri süren mermer ustası Muhammet Koçoğlu geçtiğimiz aylarda durumu protesto etmek için binaya ölen dedesi İsmail Koçoğlu’nun isminin bulunduğu bir tabela asarak okulu dedesinin adı ile hizmete açacağını söylemişti. Koçoğlu’nun bu girişimi sonuç vermeyince mermer ustası bu kez inşaatın girişine kendisini zincirledi.

muhammet-kocoglu-kendisini-okula-zincirledi-3.jpg

Kendisi gibi yüklenici firmadan alacağı bulunan çok sayıda kişi ile inşaatın önünde toplanan Koçoğlu arkadaşlarının yardımı ile kendisini inşaatın giriş kapısına zincirledi. Arkadaşları ise inşaatta çalışmaya devam eden diğer işçilerin iş bırakmasını sağlayarak bu işçileri inşaattan çıkarttılar. Bu sırada bazı işçilerin kendisini zincirleyen mermer ustası ile selfie çektirmesi dikkat çekti.

Koçoğlu yaptığı açıklamada, “Buradan kaynaklanan alacağımı tahsil edemediğim için piyasada bir çok yere borçlandım. Varım yoğum icra yolu ile elimden alındı. Bir tek evim kaldı. 30 Haziran’da o da satışa çıkıyor. Yüklenici firma iflas edince bize yine çalışmaya devam etmemiz söylendi. Biz kendi bütçemiz ve imkanlarımız ile çalışmaya devam ettik. Bugün ise paramızı alacak muhatap bulamıyoruz” dedi.

muhammet-kocoglu-kendisini-okula-zincirledi-4.jpg

Diğer yüklenici firma mağdurları da paralarının ödenmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

Koçoğlu, parası ödenene kadar zincirleri çözmeyeceğini açıklasa da olay yerine gelen jandarma komutanının uyarısı üzerine zincirleri çözdü.

muhammet-kocoglu-kendisini-okula-zincirledi-2.jpg

muhammet-kocoglu-kendisini-okula-zincirledi-1.jpg